Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη: Μικρότητα να μας φορτώνει την Καϊλή

Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη: Μικρότητα να μας φορτώνει την Καϊλή

Με επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνοδεύτηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το βράδυ της Τετάρτης, σε κομματικά στελέχη της ΝΔ στη βελγική πρωτεύουσα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνοδεύτηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το βράδυ της Τετάρτης, σε κομματικά στελέχη της ΝΔ στη βελγική πρωτεύουσα, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός αφού τόνισε αρχικά πως ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία «προκειμένου να επιτευχθεί σταθερότητα», επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «και οι άλλες δυνάμεις έχουν κάνει τις επιλογές τους» σημειώνοντας πως «ο κ. Ανδρουλάκης το είπε πολύ καθαρά, θέλει να συγκυβερνήσει με Τσίπρα. Να πει καθαρά ότι έχει αποφασίσει να γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Εύας Καϊλή, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με ακόμα πιο σκληρά λόγια για τον κ. Ανδρουλάκη, επιβεβαιώνοντας πως το χάσμα μεταξύ των δύο κομμάτων ανοίγει ξανά. Συγκεκριμένα, επισήμανε πως «οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι πλήττεται η εμπιστοσύνη στους θεσμούς» προσθέτοντας πως: «Δείχνει πανικό και μικρότητα να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ. Επειδή στις Βρυξέλλες γνωρίζεστε δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Καθένας κρίνεται για αυτά που λέει και κάνει» είπε. Από τη ΝΔ επικαλούνται άλλωστε και τις δηλώσεις της ίδιας της κ. Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της κ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος δήλωσε στο Star ότι η κ. Καϊλή του είπε πως δεν ήταν σε καμία συζήτηση με τη ΝΔ και θα έμενε πιστή στο κόμμα της.

Η απάντηση της Χαρ. Τρικούπη

Από τη Χαρ. Τρικούπη απάντησαν επίσης σε σκληρό ύφος στον πρωθυπουργό. Η Χαρ. Τρικούπη επεσήμανε πως «τα θέματα διαφάνειας και ήθους είναι αδιαπραγμάτευτα γι’ αυτό και η Ευα Καϊλή διαγράφηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο της ανακοίνωσης της έρευνας εις βάρος της» και πρόσθεσαν πως «σε θέματα ηθικής δεν στήνουμε μηχανισμούς συγκάλυψης» προσθέτοντας πως «μακάρι να μπορούσε να ισχυριστεί το ίδιο και ο Πρωθυπουργός των Πάτσηδων, των ανιψιών και των κολλητών, των απευθείας αναθέσεων».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT