Βουλή: Σύγκρουση με φόντο την «επόμενη ημέρα»

Βουλή: Σύγκρουση με φόντο την «επόμενη ημέρα»

Σενάρια μετεκλογικών κυβερνητικών συνεργασιών καταγράφηκαν χθες στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια σύντομης αντιπαράθεσης που είχαν οι κ. Ι. Οικονόμου και Κ. Σκανδαλίδης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σενάρια μετεκλογικών κυβερνητικών συνεργασιών καταγράφηκαν χθες στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια σύντομης αντιπαράθεσης που είχαν οι κ. Ι. Οικονόμου και Κ. Σκανδαλίδης.

«Για δικούς του λόγους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον Κ. Σκανδαλίδη.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, σχολιάζοντας διαμαρτυρία του κ. Σκανδαλίδη για την πρόσφατη επισήμανση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη ότι το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του στάση δείχνει ότι επιδιώκει μετεκλογικά να διαδραματίσει τον ρόλο που είχαν οι ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου σε σχήμα συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος δηλώσεις του κ. Ν. Ανδρουλάκη, επέμεινε: «Ο στόχος και το εκλογικό σας διακύβευμα είναι να στείλετε τη Ν.Δ. στην αντιπολίτευση και να προκύψει μια άλλη κυβέρνηση, σοσιαλδημοκρατική, με προοδευτικό πρόσημο. Αρα με ποιους; Με τον κ. Τσίπρα και με τον κ. Βαρουφάκη. Για δικούς σας λόγους, για δικούς του λόγους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποφασίσει να γίνει παρακολούθημα του κ. Τσίπρα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας μεταξύ άλλων σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς θέλουμε κυβέρνηση από την πρώτη εκλογή. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνει κυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με πρωθυπουργό που μπορεί να μην είναι ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης. Είπαμε ότι με αυτή τη Ν.Δ. και με αυτόν τον πρωθυπουργό, με τον τρόπο που πολιτεύεται, δεν υπάρχει σημείο συνεννόησης».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT