Süddeutsche Zeitung: «Η Εύα Καϊλή σε ρόλο αθώας διωκόμενης»

Süddeutsche Zeitung: «Η Εύα Καϊλή σε ρόλο αθώας διωκόμενης»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δηκτική είναι η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung για το σκάνδαλο Qatargate, καθώς σε άρθρο με τίτλο «Η Εύα Καϊλή σε ρόλο αθώας διωκόμενης» εστιάζει στην εμπλοκή της ευρωβουλεύτριας και πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, η SZ αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των δικηγόρων της Εύας Καϊλή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι δικηγόροι της χρησιμοποιούν τις σκάλες του Δικαστικού Μεγάρου ως σκηνικό για να δώσουν μια νέα τροπή στην υπόθεση διαφθοράς: μια νέα γυναίκα και μητέρα σαν κατατρεγμένη αθώα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παράλληλα, εκτιμάται πως η βελγική δικαιοσύνη «βλέπει» κίνδυνο συσκότισης του σκανδάλου Qatargate, ενώ γίνεται επίσης λόγος για «εγκληματική απληστία» και «προδομένη αγάπη».

«Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, οι δικαστές στήριξαν την απόφασή τους στο γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα μπορούσαν να απαγάγουν την Εύα Καϊλή. Στην πραγματικότητα όμως η βελγική δικαιοσύνη βλέπει τον κίνδυνο συσκότισης. Η κατάσταση σε αυτό το σκάνδαλο, που προκαλεί σοβαρή ζημιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πολύ συγκεχυμένη. Όποιος μιλάει με βουλευτές ή υπαλλήλους της ΕΕ αυτές τις μέρες νιώθει μια μεγάλη αποστροφή. Μια τυπική ερώτηση που ακούνε είναι: Έχετε κι εσείς σπίτι σας δεσμίδες με μετρητά; Όλες οι προκαταλήψεις εναντίον του συστήματος των «Βρυξελλών» φαίνεται να επιβεβαιώνονται».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT