Δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ για το «φάουλ» της Κ. Λάσπα

Δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ για το «φάουλ» της Κ. Λάσπα

Γκρίνιες και δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έφερε η μίνι κρίση που εκδηλώθηκε μετά την ανάρτηση της προσφάτως επιλεγείσας ως τομεάρχη Εθελοντισμού, Κατερίνας Λάσπα, για εορταστική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, όπου drag queens διάβασαν παραμύθια σε μικρά παιδιά

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γκρίνιες και δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έφερε η μίνι κρίση που εκδηλώθηκε μετά την ανάρτηση της προσφάτως επιλεγείσας ως τομεάρχη Εθελοντισμού, Κατερίνας Λάσπα, για εορταστική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, όπου drag queens διάβασαν παραμύθια σε μικρά παιδιά.

Η κ. Λάσπα σε ανάρτησή της μίλησε για «αθλιότητα», προσθέτοντας ότι «ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια».

Ακολούθησε καταιγισμός σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έκδηλη ήταν η ενόχληση μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό διότι η θέση που υιοθέτησε η κ. Λάσπα απέχει από τις επίσημες θέσεις της Χαριλάου Τρικούπη και τη σαφή τοποθέτηση υπέρ των δικαιωμάτων.

Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις της τομεάρχη Εθελοντισμού για τις drag queens σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη από στελέχη του κόμματος.

Μάλιστα, ακούστηκαν ακόμη και φωνές που παρέπεμψαν στην υπόθεση Καϊλή, υπενθυμίζοντας ότι και στην περίπτωση της ευρωβουλευτού είχαν υπάρξει τοποθετήσεις σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την επίσημη γραμμή του κόμματος, με ένα μέρος της κριτικής που δέχθηκε η ηγεσία μετά το σκάνδαλο χρηματισμού να αφορά την ανυπαρξία αντίδρασης σε εκείνες τις περιπτώσεις.

Κεντρικά από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν δόθηκε συνέχεια. Ωστόσο, ο αναπληρωτής γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βήκας, σε ανάρτησή του ανέφερε ότι «η ομοφοβία και η τρανσοφοβία καταγγέλλονται απερίφραστα από το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Οχι στο όνομά μου οι δηλώσεις της κ. Λάσπα».

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μέλος του κόμματος, Ζέφη Δημαδάμα, σε ανάρτησή της ανέφερε ότι «στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει χώρος για κανενός είδους ρατσιστικές διατυπώσεις, ομο/τρανσφοβικές απόψεις και για ρητορική μίσους. Παλεύουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεκαετίες τώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT