Δημοσίευμα για παρακολουθήσεις στο Μπανγκλαντές

Δημοσίευμα για παρακολουθήσεις στο Μπανγκλαντές

Σύμφωνα με την ισραηλινή Haaretz, αξιωματούχοι της χώρας ταξίδεψαν στην Ελλάδα και εκπαιδεύτηκαν στη χρήση λογισμικού παρακολούθησης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνοια δηλώνουν οι αρμόδιες ελληνικές διπλωματικές αρχές για όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, σύμφωνα με το οποίο προσωπικό των αρχών ασφαλείας του Μπανγκλαντές εκπαιδεύτηκε επί ελληνικού εδάφους στη χρήση λογισμικού παρακολούθησης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργικό συμβούλιο του Μπανγκλαντές αποφάσισε τον Ιούνιο του 2021 την αγορά οχήματος εφοδιασμένου με κατασκοπευτικό εξοπλισμό και λογισμικό παρακολουθήσεων. Παρουσιάζονται, δε, επίσημα έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών του Μπανγκλαντές, σύμφωνα με τα οποία αξιωματούχοι της χώρας ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να εκπαιδευτούν στη χρήση του λογισμικού παρακολούθησης. Αναφέρεται, επίσης, ότι το κατασκοπευτικό όχημα έφθασε στο Μπαγκλαντές στα τέλη Ιουνίου του 2022, με τοπικές πηγές να δηλώνουν στην εφημερίδα ότι έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία. Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν, πάντως, χθες ότι δεν γνωρίζουν κάτι για όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα και ότι η Ελλάδα δεν έχει πρέσβη στο Μπαγκλαντές αλλά επίτιμο πρόξενο.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έκανε τη χώρα κέντρο εκπαίδευσης ξένων πρακτόρων για το παράνομο λογισμικό. «Τα επίσημα έγγραφα από το Μπαγκλαντές επιβεβαιώνουν πως η εκπαίδευση των πρακτόρων στην Ελλάδα ήταν σε γνώση των Αρχών» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT