ΣΥΡΙΖΑ: Αναγνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης τον συνταγματικό ρόλο της ΑΔΑΕ;

ΣΥΡΙΖΑ: Αναγνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης τον συνταγματικό ρόλο της ΑΔΑΕ;

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αναγνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης το συνταγματικό ρόλο της ΑΔΑΕ ή θα κρύψει τις ευθύνες του για τις υποκλοπές πίσω από την αντισυνταγματική γνωμοδότηση Ντογιάκου;». Αυτό είναι το ερώτημα που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό στον απόηχο της γνωμοδότησης του Ι. Ντογιάκου.

Έπειτα και από τη δήλωση των 16 καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου, το κόμμα της Κουμουνδούρου επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: «Εδώ και δύο ημέρες το σύνολο των νομικών επιστημόνων και συνταγματολόγων της χώρας έχουν αποδομήσει λέξη προς λέξη την πρωτοφανή γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου και το επιχειρούμενο μπλόκο στο έργο διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών από την κατά το Σύνταγμα μοναδική αρμόδια ΑΔΑΕ».

Και καταλήγει ρωτώντας τον πρωθυπουργό: «Θα αποδεχθεί δημόσια ο κ. Μητσοτάκης ότι η ΑΔΑΕ έχει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να ερευνήσει ποιοι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ με πρόσχημα την “εθνική ασφάλεια” ή θα μείνει ως ένοχος, μόνος του με τον κ. Ντογιάκο να κρύβεται πίσω από μία βολική μεν, κατάφωρα αντισυνταγματική δε, γνωμοδότηση για να κρύψει τις ευθύνες του;»

Οικονόμου: Οφείλουμε να σεβόμαστε απροϋπόθετα τη λειτουργία της Δικαιοσύνης

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με την επιστημονική κοινότητα, παρακολουθεί όμως τον εν εξελίξει διάλογο», ενώ επιτέθηκε και στην αντιπολίτευση.

«Η κυβέρνηση υπερασπίζεται τους νόμους της, εάν, βεβαίως, βγει κάποιος εξ αυτών αντισυνταγματικός είναι μια άλλης τάξεως συζήτηση, δεν πρέπει να τοποθετούμαστε απέναντι στη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές ανάλογα με τις πολιτικές μας απόψεις και επιδιώξεις. Οφείλουμε να σεβόμαστε απροϋπόθετα τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Η αντιπολίτευση δεν φαίνεται να ακολουθεί την ίδια τακτική, μάλιστα, στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει μπούρδες τις ανεξάρτητες αρχές, προτείνοντας την επάνοδο τους υπό κρατικό έλεγχο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT