Ντόμινο αλλαγών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ντόμινο αλλαγών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο κ. Κατάρας τοποθετείται αρχηγός Στόλου στη θέση του αποστρατευθέντος Δημήτρη Λυμπέρη, ενώ ο κ. Λελούδας αναλαμβάνει υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης

Η προχθεσινή επιλογή νέων αρχηγών ΓΕΣ και ΓΕΝ και συγκεκριμένα του αντιστρατήγου Αγγελου Χουδελούδη και του αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση άνοιξε τον δρόμο για μια σειρά από αλλαγές, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και κατά τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Συμβουλίων Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) μέχρι αργά χθες το βράδυ. Ανάμεσα στις χθεσινές αποφάσεις εντάσσεται η προαγωγή των υποναυάρχων Δημητρίου-Ελευθερίου Κατάρα και Φραγκίσκου Λελούδα σε αντιναυάρχους. Ο κ. Κατάρας τοποθετείται αρχηγός Στόλου στη θέση του αποστρατευθέντος Δημήτρη Λυμπέρη, ενώ ο κ. Λελούδας αναλαμβάνει υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, θέση την οποία μέχρι προχθές κατείχε ο νέος αρχηγός ΓΕΝ Ιωάννης Δρυμούσης. Η προαγωγή των κ. Κατάρα και Λελούδα σήμανε την αποστρατεία του μέχρι χθες υπαρχηγού ΓΕΝ Γιώργου Καμπουράκη. Ο νέος αρχηγός Στόλου είναι ένας πολύπειρος αξιωματικός με προϋπηρεσία –μεταξύ άλλων– σε επιχειρησιακές διοικήσεις και υπηρέτησε στο παρελθόν και ως υπαρχηγός Στόλου, ενώ ο κ. Λελούδας αποτελεί στέλεχος με σημαντική επιτελική εμπειρία.

Ο κ. Κατάρας τοποθετείται αρχηγός Στόλου στη θέση του αποστρατευθέντος Δημήτρη Λυμπέρη, ενώ ο κ. Λελούδας αναλαμβάνει υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Σημαντικές αλλαγές επέρχονται και στις τάξεις του Στρατού Ξηράς ήδη από την πρώτη ημέρα, καθώς η τοποθέτηση του κ. Χουδελούδη στη θέση του αρχηγού ΓΕΣ σήμανε την ταυτόχρονη αποστρατεία των αρχαιοτέρων του αντιστρατήγων Πέτρου Δεμέστιχα, Νικολάου Φλάρη και Γεωργίου Τσιτσικώστα. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνονται αποφάσεις για την πλήρωση των θέσεων του διοικητή Α΄ Στρατιάς, του στρατιωτικού αντιπροσώπου στο ΝΑΤΟ, του γενικού επιθεωρητή Στρατού και του διοικητή Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ). Σε επίπεδο Στρατού Ξηράς αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η προαγωγή στον βαθμό του αντιστρατήγου των υποστρατήγων Σπυρίδωνος Αλφαντάκη, Ανδρέα Κορωνάκη, Σταύρου Παπασταθόπουλου και Πάριδος Καπραβέλου, ενώ παράλληλα αποστρατεύθηκαν οι υποστράτηγοι Γιώργος Χατζηγεωργίου, Κωνσταντίνος Τσιρίδης, Κωνσταντίνος Γούναρης, Ιωάννης Βασιλάκης και Αναστάσιος Αλεξιάδης. Επιπλέον, διατηρητέοι ως αντιστράτηγοι κρίθηκαν οι Αναστάσιος Σπανός, Δημήτριος Χούπης, Ιωάννης Τσιόπλος, Γιώργος Κωστίδης, Δημόκριτος Κωνσταντάκος και Σωτήριος Κωστάκογλου, ενώ αποστρατεύθηκε ο Γιώργος Κέλλης.

Δεδομένου ότι ο αρχηγός του ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς παρέμεινε στη θέση του, στην Πολεμική Αεροπορία δεν σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT