Κύπρος: Πέθανε ο εντολέας της εκτέλεσης Σολωμού

Κύπρος: Πέθανε ο εντολέας της εκτέλεσης Σολωμού

Πέθανε ο απόστρατος αντιστράτηγος του κατοχικού τουρκικού στρατού Χασάν Κουντακτσί, ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να εκτελεστεί εν ψυχρώ ο Σολωμός Σολωμού στο οδόφραγμα της Δερύνειας στις 14 Αυγούστου 1996

59" χρόνος ανάγνωσης

Πέθανε ο απόστρατος αντιστράτηγος του κατοχικού τουρκικού στρατού Χασάν Κουντακτσί, ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να εκτελεστεί εν ψυχρώ ο Σολωμός Σολωμού στο οδόφραγμα της Δερύνειας στις 14 Αυγούστου 1996. Υπενθυμίζεται ότι ο Σολωμός Σολωμού ήταν εξάδελφος του Τάσου Ισαάκ, ο οποίος στις 11 Αυγούστου είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από Τούρκους παρακρατικούς και Γκρίζους Λύκους στην πράσινη γραμμή.

Ο Κουντακτσί, που πέθανε σε ηλικία 86 ετών, ζούσε στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου και δεν μπορούσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, το οποίο είχε εκδοθεί από την Ιντερπόλ. Ο αμετανόητος δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού λέγεται ότι θεωρούσε τίτλο τιμής το παρατσούκλι «εγκλωβισμένος διοικητής», καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν γνωστός ως εκείνος που επέτρεψε να κατέβει η τουρκική σημαία.

Ανάμεσα σε όσα ο ίδιος είχε εξομολογηθεί ήταν και η πληροφορία ότι με προσωπικές εντολές του οι κατοχικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί με σκοπό την πάταξη και την εκδίωξη οποιουδήποτε Ελληνοκυπρίου επιχειρούσε να περάσει το συρματόπλεγμα. Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο πρώην διοικητής των κατοχικών δυνάμεων στο ψευδοκράτος με το παρατσούκλι «Ταμπουραλί Πασάς» αισθάνθηκε αδιαθεσία προχθές το πρωί και στη συνέχεια διακομίστηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT