Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ιαπωνία: Πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ιαπωνία: Πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα

«Είμαστε προσηλωμένοι στο να κάνουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα όσο το δυνατόν πιο εύκολη», το μήνυμα του πρωθυπουργού προς ιαπωνικές εταιρείες

2' 4" χρόνος ανάγνωσης

«Αν κοιτάξετε την Ελλάδα, βλέπετε μια χώρα που προσφέρει πολύ ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες παντού, σε πληθώρα τομέων, όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε τομείς όπως οι υποδομές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι υπηρεσίες και σε πεδία που σχετίζονται με την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση», τόνισε μεταξύ άλλων χθες ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ελληνο-Ιαπωνική Επιχειρηματική Ημερίδα που διοργανώθηκε στα γραφεία του ιαπωνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου JETRO στο Τόκιο.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που έχουμε στη διάθεσή μας για να φέρουμε σε επαφή ιαπωνικές και ελληνικές εταιρείες, με σκοπό να διερευνήσουμε αμοιβαία επωφελείς ευκαιρίες», συμπλήρωσε, για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «σήμερα υπάρχουν πολλοί πειστικοί λόγοι για τους οποίους μια ιαπωνική εταιρεία θα σκεφτόταν να επενδύσει στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η μοναδική γεωγραφική μας θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι προσφέρουμε πρόσβαση στη μεγαλύτερη ενιαία αγορά του κόσμου. Σχετίζεται επίσης με το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας είναι βαθιά προσηλωμένη στο να κάνει τη ζωή και την επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε ξένου επενδυτή στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο εύκολη και απρόσκοπτη».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η επίσκεψή του στην Ιαπωνία «συνολικά έδωσε την ευκαιρία σε ελληνικές εταιρείες να έρθουν σε επαφή με ιαπωνικές εταιρείες και να διερευνήσουν αμοιβαία επωφελείς επιχειρηματικές ευκαιρίες. Είμαι πεπεισμένος», συμπλήρωσε, «ότι η επίσκεψη αυτή θα αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά τις διμερείς μας σχέσεις με την Ιαπωνία».

Σε ανάλογου περιεχομένου επισημάνσεις προέβη ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας και σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο που διοργάνωσε η σχολή Δημόσιας Πολιτικής για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. «Η ιστορία της σημερινής Ελλάδας είναι μια ιστορία δυναμικού οικονομικού μετασχηματισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Για να συνεχίσει: «Η Ελλάδα πέρασε μια δεκαετή οικονομική και, κάποιοι θα έλεγαν, υπαρξιακή κρίση. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης χάσαμε σχεδόν το ένα τέταρτο του ΑΕΠ μας. Θα μπορούσατε να πείτε ότι η χώρα ξαφνικά “έπιασε πάτο”». Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στα πειραγμένα της διακυβέρνησης της Ν.Δ. και συνέχισε: «Η Ελλάδα σήμερα απέχει μόνο ένα βήμα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι θα “ξεκλειδώσει” σημαντικές νέες δεξαμενές κεφαλαίων που μπορούν να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία. Προσδοκούμε ανάπτυξη κοντά στο 2%, παρά τις πολλές αντιξοότητες και προκλήσεις, το 2023».

Και ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Βλέποντας, λοιπόν, τις διεθνείς αξιολογήσεις, μας δίνει κάποια ικανοποίηση το γεγονός ότι ο Economist μάς τοποθέτησε στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που σημείωσαν τη σημαντικότερη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT