Θεωρείο: Τα επιχειρήματα του… Μαΐου

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σας έχω ξαναγράψει πως παρά το γεγονός ότι οι εκλογές στις 9 Απριλίου θεωρούνται από πολλούς «κλειδωμένες», υπάρχουν πολλοί που επιμένουν να αφήνουν χαραμάδες για Μάιο. Επανέρχομαι με την επιχειρηματολογία τους, στην οποία έχει προστεθεί και η τραγική κατάσταση στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, λένε πως, πρώτον, ο σεισμός στην Τουρκία αλλάζει το τοπίο και απομακρύνει εντελώς το σενάριο κάποιου επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών το επόμενο διάστημα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει και εσωτερικά τις εξελίξεις. Δεύτερον, η επιλογή Τσίπρα να αποχωρήσει από τις ψηφοφορίες δημιουργεί πολύ ευνοϊκό έδαφος, ώστε η κυβερνητική παράταξη να φέρνει θετικά μέτρα στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απών. Τρίτον, η νεολαία, που αποτελεί πρόβλημα για τη Ν.Δ., τον Μάιο αρχίζει να αποχωρεί από τα αστικά κέντρα για σεζόν στα νησιά και, τέταρτον, οι εκλογές μία εβδομάδα μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού μπορεί να «χτυπήσουν άσχημα».

Η αλλαγή θέσης του Τσίπρα

Δεν πρόκειται για αλλαγή πολιτικής θέσης, αλλά… κυριολεκτικής. Στην «οικογενειακή» φωτογραφία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι πρόεδροι των κομμάτων έχουν συγκεκριμένες θέσεις όπου κάθονται, όπως δείχνει το καρτελάκι μπροστά τους. Στην τελευταία συνεδρίαση, ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και πήγε στην εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά, πολύ κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο λόγος που το έκανε παραμένει άγνωστος, αλλά προκαλεί ενδιαφέρον το γεγονός ότι τελικά βρέθηκε σχεδόν δίπλα δίπλα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ικανοποίηση

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκαν στο Μαξίμου τη δήλωση του Σπύρου Κλαδά στα τοπικά ΜΜΕ της Κέρκυρας, με την οποία ανακοίνωσε πως τελικά δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Και όπως μου έλεγε κυβερνητική πηγή, αυτό που ικανοποίησε είναι κυρίως η αξιοπρέπεια με την οποία χειρίστηκε το θέμα, καθώς παρότι δεν θα είναι υποψήφιος ανέφερε πως θα δώσει μάχη «για την επανεκλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, διότι αυτή αποτελεί προϋπόθεση για την πρόοδο της χώρας και τη διατήρηση των συνθηκών πολιτικής σοβαρότητας».

Φωτιά στα χαφ

Ο Αδωνις, δεινός εσωκομματικός παίκτης, ήταν ο πρώτος και ο μόνος που έσπευσε να καλωσορίσει στη Ν.Δ. τον Σπύρο Καρανικόλα, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «άξιο πολιτικό». Ο Καρανικόλας απάντησε κάπως ασυνήθιστα, καθώς επέλεξε ποδοσφαιρικούς όρους, σημειώνοντας πως θα δώσει τον… καλύτερό του εαυτό για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης. Ευτυχώς που δεν πρόσθεσε αντάξιος της εμπιστοσύνης του… προπονητή.

Πήρε… φόρα  

Πλήρως εγκλιματισμένη δείχνει πλέον η Πόπη Τσαπανίδου στον νέο της ρόλο. Δεν είναι μόνο το σόου που έδωσε προλογίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και η δουλειά που κάνει πίσω από τις… κάμερες. Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα, όπως μου λένε, μπαράζ συναντήσεων με πολιτικούς συντάκτες αλλά και παρουσιαστές εκπομπών, που είχαν πολλά χρόνια να περάσουν το κατώφλι της Κουμουνδούρου ή δεν είχαν περάσει και ποτέ. «Εχει φέρει νέο αέρα στον έκτο όροφο της Κουμουνδούρου», λέει στη στήλη παλιός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Οχι απαραίτητα πολιτικό». Χωρίς αιχμούλα δεν γινόταν.     

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT