ΠΑΣΟΚ για επίσκεψη Μπλίνκεν: Όχι σε εξοπλιστικά προγράμματα με χώρες που λειτουργούν αναθεωρητικά

ΠΑΣΟΚ για επίσκεψη Μπλίνκεν: Όχι σε εξοπλιστικά προγράμματα με χώρες που λειτουργούν αναθεωρητικά

«Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σε Ελλάδα και Τουρκία, έλαβε χώρα σε μια τραγική στιγμή για τον τουρκικό λαό» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα ζητήματα γεωπολιτικής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ οφείλει να λαμβάνει πάντα υπόψη ότι δεν νοούνται ίσες αποστάσεις απέναντι σε μια χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο, και εκείνη που το καταπατά,» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την τη παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ, στην Αθήνα. 

Επισημαίνει ακόμη πως «πάγια θέση μας είναι πως δεν πρέπει να υπογράφονται νέα εξοπλιστικά προγράμματα με χώρες, που λειτουργούν αναθεωρητικά και αποσταθεροποιητικά».

Επίσης αναφέρει πώς η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, σε Ελλάδα και Τουρκία, έλαβε χώρα σε μια τραγική στιγμή για τον τουρκικό λαό. «Η αλληλεγγύη, που έμπρακτα επιδεικνύει όλη η διεθνής κοινότητα, πρωτεύει αυτές τις ώρες» τονίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την επίσκεψη Μπλίνκεν

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σε Ελλάδα και Τουρκία, έλαβε χώρα σε μια τραγική στιγμή για τον τουρκικό λαό.

Η αλληλεγγύη, που έμπρακτα επιδεικνύει όλη η διεθνής κοινότητα, πρωτεύει αυτές τις ώρες.

Όσον αφορά όμως στα ζητήματα γεωπολιτικής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ οφείλει να λαμβάνει πάντα υπόψη ότι δεν νοούνται ίσες αποστάσεις απέναντι σε μια χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο, και εκείνη που το καταπατά.

Γι’ αυτό και πάγια θέση μας είναι πως δεν πρέπει να υπογράφονται νέα εξοπλιστικά προγράμματα με χώρες, που λειτουργούν αναθεωρητικά και αποσταθεροποιητικά.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT