Θεωρείο: Η λεπτομέρεια στην ανακοίνωση

Θεωρείο: Η λεπτομέρεια στην ανακοίνωση

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λακωνική δήλωση του Κώστα Καραμανλή με την οποία ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές εμπεριείχε μία λεπτομέρεια πολύ ενδιαφέρουσα. Η ανακοίνωσή του ξεκινά λέγοντας «αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρώσω την κοινοβουλευτική μου διαδρομή», κάτι που αφήνει ανοικτά παράθυρα να συνεχιστεί η πολιτική του διαδρομή χωρίς να είναι βουλευτής. Καλά γνωρίζοντες άλλωστε λένε πως ο πρώην πρωθυπουργός από τη στιγμή που δεν θα δεσμεύεται με κομματική ιδιότητα μπορεί να παρεμβαίνει πιο συχνά στον δημόσιο βίο, κάτι που σημαίνει πως η πολιτική με την ευρεία έννοια κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Καραμανλής για Καραμανλή

Στο Μαξίμου υποδέχθηκαν με ικανοποίηση τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, καθώς έδινε ξεκάθαρο σήμα για στήριξη στην παράταξη και «την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση υπήρχε για τη δήλωση του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αφού αποθέωσε τον εξάδελφό του λέγοντας πως «συνέδεσε απόλυτα τη δική του πορεία με το εθνικό και το πατριωτικό συμφέρον», κατέληξε πως «η Ν.Δ. πάει σε εκλογές ενωμένη όσο ποτέ, με βάση τις αρχές και τις παρακαταθήκες του ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή». Αλλωστε ανεξάρτητα από το τι θα πράξει στο μέλλον ο Καραμανλής, ο νεότερος Καραμανλής θα είναι πλέον νομοτελειακά ο εκπρόσωπος της οικογένειας στο Κοινοβούλιο.

Παρών

Τι εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έλεγε στην κατακλείδα της δήλωσής του πως ο Καραμανλής «θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά»; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει το «παρών» σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα στην κεντρική προεκλογική του πρωθυπουργού, στέλνοντας το μήνυμα και διά της παρουσίας του πως στηρίζει την παράταξη ενόψει των εκλογών. Η στήλη άλλωστε είχε σημειώσει εδώ και καιρό πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται ούτε κατά διάνοια να αφήσει αιχμή για την παράταξή του.

«Δεν αργούν οι εκλογές»

Σε περιοδεία στο Περιστέρι βρέθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνοντας πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος στα Δυτικά της Αθήνας, όπως και στις προηγούμενες εκλογές. «Πόσο χαίρομαι κάθε φορά που επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι. Γιατί εδώ εκλέγομαι και θα εξακολουθώ εδώ να εκλέγομαι», είπε ο πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας πως «η πρώτη μεγάλη συγκέντρωσή μας αφού προκηρυχθούν θα είναι στη Δυτική Αθήνα». Ερωτηθείς, δε, πότε θα γίνουν οι εκλογές αρκέστηκε να πει «δεν θα αργήσουν και πολύ», επιβεβαιώνοντας εμμέσως, αλλά σαφώς πως ο Απρίλιος έχει κλειδώσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT