Θεωρείο: Το «προσκλητήριο» Βενιζέλου

Θεωρείο: Το «προσκλητήριο» Βενιζέλου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άτυπο «προσκλητήριο» έμοιαζε το σχόλιο του Ευ. Βενιζέλου, όταν ερωτήθηκε στην ΕΡΤ για την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από το Κοινοβούλιο. «Μπορώ να τον καλωσορίσω στη σφαίρα της μεταπολιτικής», είπε, προσθέτοντας πως «έχει προϋποθέσεις και αυτή: Θέλει κόπο, πρέπει να λες πράγματα τα οποία δείχνουν ότι όταν είσαι ελεύθερος ή απελεύθερος συμβάλλεις με τον τρόπο σου σε αυτό που λέγεται δημόσιος βίος». Με απλά λόγια κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να παρεμβαίνει πιο συχνά στη δημόσια συζήτηση, κάτι που πρέπει μάλλον να θεωρείται δεδομένο μετά τις εκλογές.

Βοηθάει τη Ν.Δ.

Θεωρητικά ο Μπογδάνος είναι απέναντι στη Ν.Δ. Και πρακτικά, καθώς πριν από λίγες ημέρες σε ομιλία του κατακεραύνωσε την κυβέρνηση ασκώντας σκληρή κριτική στον Μητσοτάκη. Πολιτικά, η παρουσία του κόμματος Μπογδάνου… βοηθάει τη Ν.Δ. αφού όσο ανεβαίνει σε ποσοστό –αρκεί να μην περάσει το όριο του 3%– τόσο πέφτει ο πήχυς της αυτοδυναμίας. Και επειδή η αυτοδυναμία μπορεί να παιχθεί στον πόντο, το ιδανικό για το Μαξίμου θα ήταν ο Μπογδάνος να ανέβει λίγο ακόμα. Τώρα βρίσκεται στο 0,9% και δεν έχει καν μπάρα στις δημοσκοπήσεις.

Επένδυση

Μεθοδικά και με χαμηλούς τόνους προχωρούν οι συζητήσεις για τη δημιουργία εργοστασίου συναρμολόγησης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων της Erickson στην Καβάλα. Οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησε με τους επικεφαλής της εταιρείας ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης στο Σαν Φρανσίσκο, πριν από λίγους μήνες, φαίνεται να ολοκληρώνονται, καθώς την Τετάρτη θα βρίσκονται στην Καβάλα ο ίδιος και ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος για να συνοδεύσουν κλιμάκιο της εταιρείας Erickson στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα. Το σχέδιο προβλέπει και την τεχνική μονάδα συντήρησης ελικοπτέρων για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και σχολή εκπαίδευσης πιλότων πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Απρόσκοπτη λειτουργία

Οσοι Ελληνες πολίτες είχαν τη δύσκολη εμπειρία ενός παιδιού με καρκίνο γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο σημαντική ήταν μέχρι τώρα η προσφορά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων – Ελπίδα, η οποία βασιζόταν στο ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και στο προσωπικό ενδιαφέρον ενός ανθρώπου που την είχε κυριολεκτικά υιοθετήσει και την έκανε ένα πολύ διαφορετικό και ανθρώπινο νοσοκομείο. Η μετατροπή της σε αυτοτελές κέντρο ΝΠΙΔ με την ονομασία «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» θα διασφαλίσει τη συνέχιση της άψογης λειτουργίας και την αναβάθμισή της, χωρίς να χάνει τον δημόσιο χαρακτήρα της. Εξ ου και οι αντιδράσεις, αναμενόμενες, αλλά όχι δικαιολογημένες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT