Βαρουφάκης: «Θα περιμένω τη Δικαιοσύνη»

Βαρουφάκης: «Θα περιμένω τη Δικαιοσύνη»

Με τη φράση «θα περιμένω να μιλήσει η Δικαιοσύνη και όταν μιλήσει η Δικαιοσύνη θα τοποθετηθώ» ο κ. Γ. Βαρουφάκης απάντησε χθες σε ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη εις βάρος του επίθεση στα Εξάρχεια

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «θα περιμένω να μιλήσει η Δικαιοσύνη και όταν μιλήσει η Δικαιοσύνη θα τοποθετηθώ» ο κ. Γ. Βαρουφάκης απάντησε χθες σε ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη εις βάρος του επίθεση στα Εξάρχεια. Ως γνωστόν, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έγινε πριν από τέσσερις ημέρες στόχος επίθεσης και ξυλοδαρμού από ολιγομελή ομάδα ατόμων έξω από χώρο εστίασης, στο ίδιο σημείο όπου είχε δεχθεί –ηπιότερης μορφής, όμως– επίθεση το 2015.

«Σοβαρός διάλογος»

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, ναι, ήταν 6-7 και είδα ποιος με τραυμάτισε. Εχω το πρόσωπό του στο μυαλό μου μέσα χαραγμένο και σας διαβεβαιώ ότι δεν ήταν 17χρονος. Ηταν τουλάχιστον 25χρονος και μάλιστα εξασκημένος στη χειρουργική βία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (Real). Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός 17χρονου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση και από τις αστυνομικές αρχές έχει προσαχθεί και άλλες φορές ως ύποπτος για συμμετοχή σε επεισόδια του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, πάντως, από την πρώτη στιγμή με ανάρτησή του είχε υποστηρίξει ότι τα πρόσωπα που του επιτέθηκαν ήταν «μπράβοι της νύχτας» και όχι αναρχικοί ή αριστεριστές.

Στην επίθεση που δέχθηκε αναφέρθηκε ο Γ. Βαρουφάκης – Τάχθηκε υπέρ του διαλόγου μεταξύ των κομμάτων πριν και όχι μετά τις εκλογές.

Αναφορικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις επιπτώσεις στο πολιτικό κλίμα, ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του υποστήριξε ότι για όλα τα μεγάλα ζητήματα «ανοίγει διάπλατα μπροστά μας ένας δρόμος για σοβαρό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων ενόψει των εκλογών. Μετά την Κυριακή των εκλογών θα γίνει ένα αλισβερίσι, ένα παζάρι εδρών πολύ βρώμικο και πάρα πολύ άσχημο. Σαν χώρα, σαν κοινωνία έχουμε μια ευκαιρία, να τιμήσουμε τους νεκρούς μας και να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, που δεν έχει γίνει». Για να προσθέσει ότι ως ΜέΡΑ25 «θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας, θα τιμήσουμε τους 57 νεκρούς, τις οικογένειές τους, μετατρέποντας τον θρήνο σε μια μεγάλη ευκαιρία για να γίνει, επιτέλους, η συζήτηση».

Τέλος σημείωσε ότι στις σχετικές προσκλήσεις για διάλογο ουσίας «ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ελάτε μετά τις εκλογές, το ΚΚΕ δεν πάει με κανέναν, το ΠΑΣΟΚ για εμάς δεν υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT