Τσαπανίδου: Η Ν.Δ. πετά το «μπαλάκι» της ευθύνης στους προηγούμενους

Τσαπανίδου: Η Ν.Δ. πετά το «μπαλάκι» της ευθύνης στους προηγούμενους

«Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την κυβέρνηση το 2019, το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 68%», υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ παραχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πόπη Τσαπανίδου, το πρωί της Πέμπτης, στην οποία αναφέρθηκε στις ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο λειτουργούσε σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, μετά και τις δηλώσεις Γεραπετρίτη, σημείωσε: «Σε ανακοίνωση που είχε βγάλει ο ίδιος ο ΟΣΕ στις 6 Μαρτίου, αναφέρεται ότι από τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή το καλοκαίρι του 2019 το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα καταστράφηκε και έκτοτε δεν λειτουργούσε».

Αντίστοιχη πληροφορία μεταφέρουν και ρεπορτάζ που έχουν γίνει στην περιοχή, αλλά και οι εργαζόμενοι. Το γεγονός ότι δεν λειτουργούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης έχει μεγάλη σημασία, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η πορεία των τρένων θα μπορούσε να είναι ορατή και το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», πρόσθεσε.

«Η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει το έργο της. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην επιχειρεί και σε αυτήν την περίπτωση τη συγκάλυψη», είπε η Πόπη Τσαπανίδου.

Σε ό,τι αφορά τη σύμβαση 717, η κ. Τσαπανίδου τόνισε: «Πρώτον, το έργο που παραδίδεται δεν μετριέται με παραδόσεις σταθμών κ.λπ. Δεύτερον, αυτό που συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ και το ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας είναι ότι παραλάβαμε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά μια σύμβαση η οποία ήταν εξαιρετικά μπερδεμένη.

Το αποτέλεσμα είναι ότι πιστοποιημένα, με επίσημα έγγραφα, παραδόθηκε με την αλλαγή της κυβέρνησης στη Ν.Δ., το 2019, ένα έργο που είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 68%, και μια σύμβαση η οποία ήταν ξεκάθαρη, χωρίς να υπάρχει κανένα νομικό κόλλημα για να μπορέσει να γίνει και η συμπληρωματική που χρειαζόταν για να ολοκληρωθεί. Η Ν.Δ. αυτό, για κάποιον λόγο, δεν το έκανε».

«Για να λειτουργήσει, βέβαια, η τηλεδιοίκηση χρειάζεται να υπάρχει διπλή γραμμή. Παραδόθηκε η διπλή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με γέφυρες και τούνελ», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την κυβέρνηση το 2019, το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 68%. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέλαβε μια σύμβαση ξεκάθαρη, χωρίς κανένα νομικό κώλυμα, για να μπορέσει το έργο να ολοκληρωθεί», επισήμανε.

«Ωστόσο, αφού η Ν.Δ. ισχυρίζεται ότι είχε μπροστά της ένα\ν “χάρτη” με τα προβλήματα του έργου, γιατί δεν τα αντιμετώπισαν μέσα σε τέσσερα χρόνια; Είχαν τέσσερα χρόνια να τα φτιάξουν. Αντίθετα, την ευθύνη τους προσπαθούν να την πετάξουν “μπαλάκι” σε όλους τους προηγούμενους», τόνισε.

«Η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα να σχολιάσουμε δημοσκοπήσεις και να μιλήσουμε για το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο κόσμος διαπίστωσε με τον χειρότερο τρόπο ότι όλο αυτό που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης για να κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές, ότι δηλαδή μπορεί να διαχειριστεί την καθημερινότητα του πολίτη καλύτερα, με το επιτελικό κράτος, όλα αυτά αποδείχθηκαν μια κούφια υπόσχεση, μια επιφάνεια που, όταν έσπασε, είδαμε ότι δεν υπήρχε τίποτα από κάτω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πολύ σύντομα θα έρθει, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ένα πρόγραμμα που θα αφορά και την ασφάλεια του πολίτη, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT