Θεωρείο: Ο χρόνος και οι ανακοινώσεις για τις εκλογές

Θεωρείο: Ο χρόνος και οι ανακοινώσεις για τις εκλογές

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο είναι οι βασικές ημερομηνίες οι οποίες «παίζουν» για τις εκλογές: η 21η Μαΐου και η 28η Μαΐου. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως το πιθανότερο σενάριο –με διαφορά– είναι η 28η Μαΐου, με τον πρωθυπουργό μάλιστα να δέχεται εισηγήσεις να το ανακοινώσει άμεσα –ακόμη και στο σημερινό υπουργικό–, ώστε το τοπίο να είναι ξεκάθαρο το επόμενο δίμηνο.

Μία πυραυλάκατος στη Θάσο

«Δώρο» την παρουσία μιας πυραυλακάτου στην εκλογική του περιφέρεια, για την 25η Μαρτίου, έκανε ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, όπως αποκάλυψε ο… δήμαρχος Θάσου κ. Κυριακίδης. «Ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο νησί μας θα καταπλεύσει το ΤΠΚ “Σιμιτζόπουλος”, το οποίο θα λαμπρύνει με την παρουσία του τις εορταστικές μας εκδηλώσεις», έγραψε, ευχαριστώντας τον υπουργό Αμυνας «για το ενδιαφέρον του για τον τόπο μας». Δεν μπορώ να αντισταθώ στο χιούμορ που έκανε συνάδελφος του υπουργού, που είπε ότι, με το σκεπτικό αυτό, το Κιλκίς, όπου εκλέγεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, θα πρέπει να λάβει καφάσια με ντομάτες. Ο,τι μπορεί ο καθένας, εκλογές έρχονται.

Γραμμή άμυνας

Οι πρώτες εκλογές εξελίσσονται σε γρίφο για δυνατούς λύτες. Η συγκρότηση κυβέρνησης φαίνεται από δύσκολη έως αδύνατη, καθώς απαιτείται ένα ποσοστό πέριξ του 45%. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να το φτάσουν δεδομένου ότι το κόμμα του Βαρουφάκη δείχνει ανοδικές τάσεις. Αυτό προφανώς προσπάθησε να «ακυρώσει» ο Ανδρουλάκης λέγοντας πως δεν συγκυβερνά με το κόμμα που προσπάθησε να επιστρέψει τη χώρα στη δραχμή, φτιάχνοντας γραμμή άμυνας απέναντι σε ένα δύσκολο για αυτόν σενάριο.

Στενή σχέση

Εδώ και καιρό σάς έχω γράψει πως Ν. Ανδρουλάκης και Ευ. Βενιζέλος έχουν πλέον συναντίληψη σε πολλά θέματα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στήριξε πολύ τον Βενιζέλο στην επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα από την Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ και ο Βενιζέλος φαίνεται να λέει πως η στάση του Ανδρουλάκη δεν είναι παράλογη, καθώς δεν μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει πως θα εκλέξει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Βενιζέλος επιδιώκει να είναι μεταβατικός πρωθυπουργός, κόβοντας κάθε σχετική συζήτηση.

Λευκή απεργία

Υπουργός της κυβέρνησης δεν δείχνει μεγάλη διάθεση να βγει στα κανάλια, όχι επειδή δεν θέλει να υποστηρίξει την κυβέρνηση, αλλά επειδή δεν ήταν ανάμεσα σε όσους είχαν κληθεί στο Μαξίμου για τη διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών. Με απλά λόγια, «κρατάει μούτρα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT