ΚΚΕ: Απόρριψη των κάλπικων διλημμάτων

ΚΚΕ: Απόρριψη των κάλπικων διλημμάτων

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ευθείες αναφορές στα μετεκλογικά κυβερνητικά σενάρια, αλλά με διαφορετική αφετηρία έκαστος, οι αρχηγοί των τριών μικρότερων κομμάτων της Βουλής υποδέχθηκαν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

«Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύτηκε από το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα περί “ακυβερνησίας ή σταθερότητας”. Είναι το ίδιο δίλημμα που σερβίρεται σε διάφορες εκδοχές κι από τα υπόλοιπα κόμματα, γιατί όλοι τους θέλουν να αποσπάσουν τη στήριξη ή την ανοχή του λαού σε μια πολιτική που τελικά είναι αυτή που συσσωρεύει ακόμη περισσότερη αστάθεια και ανασφάλεια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. «Εχουν δοκιμαστεί οι πάντες και τα πάντα, σε διαδοχικά αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα που έφτιαξαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλα κόμματα “μιας χρήσης”. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα ευρύτερες εργατικές – λαϊκές δυνάμεις να απορρίψουν τα κάλπικα διλήμματα που θα δυναμώνουν, αλλά και θα μεταλλάσσονται όσο πλησιάζουν οι κάλπες», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Ο Κυρ. Βελόπουλος

Ο Βαρουφάκης «βλέπει» σκοπιμότητες στην επιλογή του Ιουλίου για τις δεύτερες κάλπες.

«Αυτό που ζητάει ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργία για τον ίδιο. Αρα, δεν τον ενδιαφέρει το καλό των Ελλήνων, αλλά η δική του καρέκλα», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ερωτηθείς για το θέμα των πιθανών μετεκλογικών συνεργασιών, αφού υποστήριξε ότι «συνεκμετάλλευση (σ.σ. με την Τουρκία στο Αιγαίο) θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία», κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «εκεί να βρει αποκούμπι».

«Πέμπτο μνημόνιο»

Ο κ. Γ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι το κόμμα του θα είναι παρόν, για να «χαλάσει τη μετεκλογική αριθμητική όπου μια συγκυβέρνηση στόχο θα έχει το πέμπτο μνημόνιο», ανεξαρτήτως του «ποιος θα κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου». Κατηγόρησε, δε, τον πρωθυπουργό ότι «σκοπεύει να κάνει τις δεύτερες εκλογές μέσα στον Ιούλιο όταν οι νέοι μας και οι νέες μας, εργαζόμενοι ως εποχιακοί, δεν θα μπορούν να ψηφίσουν. Καταγγέλλω» πρόσθεσε, «τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είχε πάντοτε στόχο 500-600.000 νέους και νέες να τους στερήσει το δικαίωμα ψήφου, γιατί ένας νέος, μια νέα από την Καβάλα, που δουλεύει ξενοδοχοϋπάλληλος στη Ρόδο, δεν θα μπορεί, δεν έχει το ρεπό, δεν έχει και τα χρήματα να γυρίσει τον Ιούλιο να ψηφίσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT