Σακελλαροπούλου: «Αμετάβλητη η θέση μας απέναντι στο Κόσοβο»

Σακελλαροπούλου: «Αμετάβλητη η θέση μας απέναντι στο Κόσοβο»

Τα μηνύματα της κ. Σακελλαροπούλου από το Βελιγράδι, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Σερβίας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης

Τις άριστες σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας διαπίστωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της στο Βελιγράδι, όπου βρέθηκε κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Η κ. Σακελλαροπούλου έστειλε σαφές μήνυμα σχετικά με τη στάση αρχών και ισορροπίας ανάμεσα σε Βελιγράδι και Πρίστινα προκειμένου να μπορεί η Αθήνα να διαδραματίσει ρόλο έντιμου διαμεσολαβητή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όπως τόνισε πρόσφατα και ο Ελληνας πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με τον κύριο πρόεδρο στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου στις 17 Φεβρουαρίου, η θέση μας απέναντι στο Κόσοβο παραμένει σταθερή και αμετάβλητη».

Η κ. Σακελλαροπούλου χαιρέτισε την πρόσφατη επίτευξη συναίνεσης ανάμεσα στις δύο πλευρές και πρόσθεσε ότι «η ειλικρινής βούληση για εξεύρεση λύσης θα συμβάλει στην προώθηση της ευρωπαϊκής τους πορείας». Ο κ. Βούτσιτς από την πλευρά του ευχαρίστησε την κ. Σακελλαροπούλου για την υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας και για τη συνέπεια που επιδεικνύει στο ζήτημα του Κοσόβου. Και σημείωσε ότι «η Σερβία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ελληνικής Δημοκρατίας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα», σημειώνοντας ότι αυτή η στάση βασίζεται στις αρχές της Χάρτας του ΟΗΕ και δεν πρόκειται να αλλάξει. Πρόκειται, φυσικά, για αναφορά η οποία συνδέεται και με τη στάση του Βελιγραδίου έναντι του Κοσόβου ως εδάφους της Σερβίας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τις σταθερές και αδιατάρακτες επί 150 και πλέον χρόνια σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας και αναφέρθηκε στην ανάγκη για πιο στενές σχέσεις. Η κ. Σακελλαροπούλου καταδίκασε, επίσης, τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, ενώ ενημέρωσε τον κ. Βούτσιτς και για την ύφεση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT