Βουλή – Τροπολογία: Aκαταδίωκτο για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη

Βουλή – Τροπολογία: Aκαταδίωκτο για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη

Ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε, ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης θεσπίζεται το ακαταδίωκτο για τα μέλη της επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

Η τροπολογία, στο άρθρο 5, ορίζει πως «ο πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε την τροπολογία προσβλητική για τις οικογένειες των θυμάτων και διερωτήθηκε αν αυτό το ζήτησαν τα μέλη της επιτροπής ή αν «η κυβέρνηση το προσφέρει με σκοπό τη συγκάλυψη και το σκοτάδι».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωρδιάδης, απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για θλιβερό κοινοβουλευτικό σόου. Αναφερόμενος, δε, στη στάση του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της πολύνεκρης τραγωδίας στο Μάτι, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT