Θεωρείο: Το ΠΑΣΟΚ και ο Φορτσάκης

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πάνε πολλές μέρες που ο πρώην πρύτανης και βουλευτής της Ν.Δ. Θόδωρος Φορτσάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση του κόμματος Κασιδιάρη, εξέφρασε διαφορετική άποψη από την κυβέρνηση, συγκλίνοντας ουσιαστικά με τον συνάδελφό του Νίκο Αλιβιζάτο. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «είναι ανεπίτρεπτο να μεταφέρεται στη δικαστική εξουσία το βάρος μιας κρίσης κατεξοχήν πολιτικής» και «θα είναι σχεδόν αδύνατον να κατορθώσει να αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο τεκμηριωμένα για την εικονικότητα της ηγεσίας μέσα στον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο». Το ακόμη πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι άλλο: Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. μιλάει με πολύ θετικά λόγια το τελευταίο διάστημα για το ΠΑΣΟΚ, με πολλούς να λένε πως ίσως το φλερτ εκφραστεί και δημοσίως.

Οικονομικό επιτελείο

Μπορεί να μην υπάρχει καμία ένδειξη πως η Λούκα Κατσέλη θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το γεγονός πως βρέθηκε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, στην παρουσίαση του προγράμματος για την πρώτη κατοικία, μόνο τυχαία δεν ήταν. Κάποιοι ψιθύριζαν πως, ενδεχομένως, ο πρόεδρος να ήθελε να δείξει στο σύνολό του την πιθανή σύνθεση του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, με Ευκλείδη Τσακαλώτο, Εφη Αχτσιόγλου και Αλέξη Χαρίτση να έχουν τον πρώτο λόγο. Απών πάντως ήταν ο Γιώργος Χουλιαράκης –τουλάχιστον από το πάνελ– παρά το γεγονός πως είχε ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της πρότασης.

Μετά τις εκλογές

Ο Νίκος Παππάς μάλλον σκέφτεται να παρατήσει τα παρκέ, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά να διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας. Δεν είναι κάτι που προκάλεσε έκπληξη στην Κουμουνδούρου, καθώς κομματικές πηγές παραδέχονται πως η επαφή και η σχέση του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού με τον Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ καλές. Απλώς προτεραιότητα τώρα είναι οι εθνικές εκλογές…

Εκπρόσωπος

Με την προκήρυξη των εκλογών ξεκίνησε μια συζήτηση για το κατά πόσον ο Ακης Σκέρτσος θα είναι, όπως φημολογείται, ο νέος εκπρόσωπος της κυβέρνησης μετά τον Γιάννη Οικονόμου. Ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει και ο υπουργός Επικρατείας θα είναι ο νέος πορτ παρόλ. Η συζήτηση, ωστόσο, για την ενίσχυση του επικοινωνιακού κομματιού είναι υπαρκτή. Πολλοί λένε ότι δίπλα στον Σκέρτσο θα πρέπει να προστεθεί και ένα πιο κομματικό στέλεχος, με τη Σοφία Ζαχαράκη να έχει πολλούς φαν. Η υφυπουργός Τουρισμού, βέβαια, είναι υποψήφια στην Αν. Αττική, με πολύ καλές μάλιστα προοπτικές, και δύσκολα θα αφήσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT