Ο Κασιδιάρης, ο Αρειος Πάγος και η Αθήνα

Ο Κασιδιάρης, ο Αρειος Πάγος και η Αθήνα

Τo plan B του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαφαινόμενη ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος «Ελληνες» του Ηλία Κασιδιάρη από τον 76χρονο πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο φέρνει στο προσκήνιο τις υπόγειες ζυμώσεις στον χώρο της άκρας Δεξιάς. Η κίνηση του Ηλία Κασιδιάρη να θέσει επικεφαλής του κόμματός του έναν πρώην δικαστικό δείχνει πως ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής θέλει να διεκδικήσει με κάθε τρόπο τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια και να ξεπεράσει τον σκόπελο από την τροπολογία της κυβέρνησης, που επιχειρεί να τον θέσει νοκ άουτ από τις επόμενες εκλογές. Και για να πετύχει τον σκοπό του θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο. Από εκεί και πέρα, με δεδομένο πως η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν είναι καθόλου βέβαιη, υπάρχουν σενάρια και για κάποιο plan B. Εάν δηλαδή ο Ηλίας Κασιδιάρης και το κόμμα του δεν καταφέρουν να πάρουν «πράσινο φως» από τον Αρειο Πάγο για κάθοδο στις εκλογές, είναι πιθανό ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής να επιχειρήσει να επανέλθει στο προσκήνιο τον ερχόμενο Οκτώβριο ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, καθώς εκεί δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Οι σχέσεις πάντως του Ηλία Κασιδιάρη με τη Χρυσή Αυγή και τον ιδρυτή του φορέα Νίκο Μιχαλολιάκο φαίνεται πως είναι πλέον από ανύπαρκτες έως εχθρικές. Αυτό φάνηκε από μια πρόσφατη επιστολή του κ. Μιχαλολιάκου, που απαντώντας σε δημοσιεύματα φρόντισε να φωτογραφίσει τον Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας πως «η Χρυσή Αυγή δεν είχε ούτε τυπική σχέση με τα βρώμικα συμφέροντα, που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στην παρακμή», αλλά «ούτε ευθύνη έχει βεβαίως για τον ηθικό κατήφορο που πήραν κάποιοι εγκαταλείπο-ντας τη Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν δεν επιτύχει να συμμετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του στις επερχόμενες εκλογές, είναι πιθανόν να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων.

Πατριωτική Ενωση

Την ίδια ώρα, στον ευρύτερο χώρο δεξιά της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει και η κινητικότητα από τους κ. Εμφιετζόγλου και Μπογδάνο, οι οποίοι μετά τη μεταξύ τους συνεργασία προχώρησαν σε περαιτέρω προσχωρήσεις. Πριν από δύο 24ωρα δόθηκε συνέντευξη Τύπου όπου στην Πατριωτική Ενωση (αρχικό κόμμα Εμφιετζόγλου) προστέθηκε η Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.) του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου και ακόμη τα μικρότερα κομματίδια, όπως το Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας, το Εθνικό Πατριωτικό Κόμμα Ελλάδος, η Ελληνική Ανατροπή και η Νέα Ελλάδα. Η συγκεκριμένη πάντως πρωτοβουλία ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία σχέση «με φασιστικά μορφώματα τύπου Κασιδιάρη».

Στον ίδιο χώρο κινείται και το κόμμα των κ. Τζήμερου και Κρανιδιώτη Εθνική Δημιουργία, που διεκδικεί, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, μερίδιο από τον «πατριωτικό χώρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT