Περιοδείες Αλ. Τσίπρα σε «δύσκολες» περιοχές – Ημερίδα για «Ασφαλείς μεταφορές, σύγχρονες υποδομές»

Περιοδείες Αλ. Τσίπρα σε «δύσκολες» περιοχές – Ημερίδα για «Ασφαλείς μεταφορές, σύγχρονες υποδομές»

Ημερίδα με θέμα «Ασφαλείς μεταφορές, σύγχρονες υποδομές» διοργανώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποικιλία δίνει στο προεκλογικό του πρόγραμμα ο Αλέξης Τσίπρας, με εναλλαγές ανάμεσα στα εύκολα και στα πιο δύσκολα κοινά. Σε ένα «κάστρο» του ΣΥΡΙΖΑ, το Περιστέρι, όπου το 2019 άφησε πίσω 10 μονάδες τη Νέα Δημοκρατία, επέλεξε να παρουσιάσει το πρόγραμμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Σε ένα «φρούριο» της «γαλάζιας» παράταξης, την Κόρινθο, βρέθηκε χθες, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τον Πύργο, όπου στον συγκεκριμένο δήμο ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτευσε πριν από τέσσερα χρόνια παρά το γεγονός ότι ο Νομός Ηλείας τελικά βάφτηκε μπλε.

Το ζητούμενο

Η στόχευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη μεσαία τάξη είναι σαφής, καθώς το πρόγραμμα που παρουσίασε για τη ρύθμιση οφειλών δεν απευθύνεται μόνο στους ευάλωτους, αλλά κυρίως σε μεσαία εισοδήματα. Και το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση να πείσει πως οι σχεδιασμοί της είναι ρεαλιστικοί, πραγματοποιήσιμοι και κοστολογημένοι. Σε αυτή τη γραμμή ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από την Κόρινθο πως «το δίλημμα της κάλπης είναι: ρύθμιση δανείων ή αναδιανομή περιουσίας από τη μεσαία τάξη στα χέρια των λίγων; Προστασία της περιουσίας ή λεηλασία της περιουσίας;».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιεί μια «προγραμματική στροφή» στην καμπάνια που ακολουθεί, χωρίς να αφήνει και το «σκληρό ροκ» προς τον πρωθυπουργό. Το τόνισε και στην Κόρινθο αναφέροντας στο κέντρο της πόλης πως «το κρίσιμο είναι μέχρι τις εκλογές στις 21 του Μάη να κουβεντιάσουμε για τα πραγματικά προβλήματα που έχει η ελληνική κοινωνία».

O «προγραμματικός μαραθώνιος» που έχει ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζεται σήμερα στην ημερίδα που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Ασφαλείς μεταφορές, σύγχρονες υποδομές». Με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη θα παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, και το πλάνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εύρυθμη λειτουργία των σιδηροδρόμων.

Η ακρίβεια

Ψηλά στην ατζέντα θα επανέλθει και η ακρίβεια το επόμενο διάστημα, με τον τομεάρχη Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση να δηλώνει: «Η τιμή της βενζίνης σκαρφαλώνει και πάλι στα 2 ευρώ. Ενώ αναμένονται και νέες αυξήσεις από τη μείωση παραγωγής πετρελαίου που ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚ. Το νέο “καλάθι” για το Πάσχα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά εντείνει τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT