Οικονόμου: Μια κυβέρνηση των ηττημένων θα αποτελεί καταστρατήγηση της λαϊκής εντολής

Οικονόμου: Μια κυβέρνηση των ηττημένων θα αποτελεί καταστρατήγηση της λαϊκής εντολής

Ο κ. Οικονόμου στάθηκε στη σημασία της κάλπης της 21ης Μαΐου, εξηγώντας πως η ΝΔ «ζητά ένα αποτέλεσμα που θα παίξει ρόλο ώστε σε περιβάλλον ενισχυσμένης αναλογικής, η χώρα να έχει μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση». 

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μια κυβέρνηση των ηττημένων θα αποτελούσε καταστρατήγηση της λαϊκής εντολής», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις μπορούν να εγγυηθούν καλύτερα την προοπτική της χώρας». 

Ο κ. Οικονόμου στάθηκε στη σημασία της κάλπης της 21ης Μαΐου, εξηγώντας πως η Νέα Δημοκρατία «ζητά ένα αποτέλεσμα που θα παίξει ρόλο ώστε σε περιβάλλον ενισχυσμένης αναλογικής, η χώρα να έχει μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση». 

Ακολούθως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε το ερώτημα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στρέφοντας τα «βέλη» του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. «Εκείνοι που πιστεύουν σε συνεργασίες τι λένε; Ντρέπονται να πούν ότι θα πάνε μαζί με τον Βαρουφάκη οι μέν. Δεν καθορίζουν ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, οι δε», σημείωσε ο κ. Οικονόμου. 

Ολόκληρη η συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου:

 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα παίξουν ρόλο ορισμένα «κρίσιμα μεγέθη», όπως είπε. «Το πρώτο είναι το ποιος θα κερδίσει», είπε ο κ. Οικονόμου και ακολούθως «το με ποια διαφορά, μιας και το αποτέλεσμα θα περιορίσει ή θα εκμηδενίσει την πιθανότητα να προκύψει μια κυβέρνηση ηττημένων», κάτι το οποίο – σύμφωνα με τον ίδιο – «θα αποτελύσε ευθεία καταστρατήγηση της λαϊκής εντολής».  

«Θα είναι μια κυβέρνηση η οποία θα έχει την ετικέτα της συνεργασίας, αλλά τη συνταγή της παραλυσίας», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Και προσέθεσε ότι «σήμερα δεν υπάρχει κάτι που δεν μας δείχνει ότι η ΝΔ σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, δεν θα μπορέσει να πετύχει την αυτοδυναμία. Η ΝΔ είναι πυλώνας σταθερότητας. Δεν είναι σκοπός μας να κυνηγάμε ατέρμονες εκλογικές αναμετρήσεις. Για αυτό είναι σημαντική η κάλπη της 21ης Μαΐου. Αυτή είναι η καθοριστική αναμέτρηση».

Ως προς το θέμα που ανέκυψε τις τελευταίες ήμερες και αφορά το «κόμμα Κασιδιάρη», και αν επίκειται κάποια συμπληρωματική ρύθμιση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «υπάρχει επαρκές πλαίσιο, και αν χρειαστεί συμπληρωματική ρύθμιση, εδώ είμαστε. Είμαστε σε εγρήγορση μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, τη Μεγάλη Τέταρτη, οπότε κλείνει η Βουλή» κατέληξε. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT