Αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για τα δημόσια έργα

Αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για τα δημόσια έργα

Εξαγγελία Τσίπρα για νέα «Διαύγεια» και απάντηση από Οικονόμου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την αναγγελία της δημιουργίας υφυπουργείου Οικονομικών για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας «Διαύγειας» για τα έργα υποδομής. Δεσμεύθηκε, με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργηθεί ένα Ψηφιακό Κέντρο Συστήματος Αδειοδοτήσεων, αλλά και ένα Σύστημα Παρακολούθησης Τεχνικών Eργων. «Από εδώ και στο εξής κάθε λογαριασμός, κάθε πίνακας εργασιών, κάθε πρόοδος, κάθε εκταμίευση θα είναι στη “Διαύγεια” και προφανώς κάθε παράταση ή κάθε καθυστέρηση θα είναι στο φως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Μια νέα σύγκρουση, αυτή τη φορά για τα δημόσια έργα ξεκίνησε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γιάννη Οικονόμου να τονίζει για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «δεν πείθει όταν μιλάει για τα δημόσια έργα αυτός που δεν προχώρησε τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου εξαιτίας συνεχών κατατμήσεων του έργου, για να ωφελήσει συγκεκριμένο εργολάβο και που έφθασε στο σημείο να εγκαινιάζει μουσαμάδες στο μετρό Θεσσαλονίκης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το δυστύχημα στα Τέμπη τονίζοντας πως «κάποιοι ζουν με το άγχος της εικόνας. Με την εμμονή της επικοινωνίας και της προπαγάνδας. Κάποιοι δεν λένε να καταλάβουν ότι οι πολίτες δεν ψάχνουν υπουργούς που θα παριστάνουν τους μηχανοδηγούς. Αλλά πρωθυπουργούς που θα πάψουν να παριστάνουν τους ανήξερους». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «δεν πείθει κανέναν όταν μιλάει για δικαιοσύνη ο κ. Τσίπρας, ο άνθρωπος που εξακολουθεί να έχει δίπλα του τους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο, αμετάκλητα καταδικασμένους από τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Τσίπρας, που επίσης προσπάθησε με ψέματα και σκευωρίες να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους με ανύπαρκτα σκάνδαλα».

Συνέχεια στην αντιπαράθεση για τα Τέμπη έδωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, καθώς, όπως τόνισε σε ημερίδα του κόμματος για τις υποδομές και την ασφάλεια, η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη από τη Λάρισα είχε απορριφθεί το 2020 χάρη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT