ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Ανδρουλάκης και το «σταυρόλεξο» του Επικρατείας

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Ανδρουλάκης και το «σταυρόλεξο» του Επικρατείας

Με σποτ η Χαρ. Τρικούπη προσπαθεί να αξιοποιήσει τον θόρυβο που προκλήθηκε από την αναφορά του προέδρου του κόμματος στο πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πασχαλινή ανάπαυλα, που θα ισχύσει ακόμη και για την προεκλογική μάχη, θα αξιοποιήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης για να οριστικοποιήσει τις επιλογές του για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή, το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη κλείνει τις εκκρεμότητες στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια του κόμματος. Οι κενές θέσεις που υπήρχαν σε ορισμένες περιοχές της χώρας συμπληρώνονται και φαίνεται ότι κλείνει και η εκκρεμότητα της Αρκαδίας, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά θα είναι υποψήφιοι τόσο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος όσο και ο Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή των στενών συνεργατών του κ. Ανδρουλάκη, που θα αναλάβουν το μεγάλο βάρος της προεκλογικής εκστρατείας και ως εκ τούτου δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι με σταυρό. Ο λόγος για τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλο, τον εκπρόσωπο Τύπου Δημήτρη Μάντζο και τον γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού Παναγιώτη Δουδωνή. Δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Γρηγόρη Λαμπράκη, γιου του δολοφονημένου βουλευτή της ΕΔΑ, και της Ελένης Χριστοπούλου, της δικηγόρου με θητεία στις Βρυξέλλες που θα είναι η υποψήφια του κόμματος για τους αποδήμους.

Ψάχνοντας την «έκπληξη»

Πέραν αυτών, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης επιδιώκει να εντάξει στο Επικρατείας έναν εμβληματικό καλλιτέχνη ή, αν δεν καταφέρει να τον πείσει, να εξασφαλίσει τη δημόσια στήριξή του. Παράλληλα, και για το Επικρατείας θα επιδιωχθεί μια υποψηφιότητα με χαρακτηριστικά κεντροαριστερού ανοίγματος, αντίστοιχη με αυτή του Σταύρου Κοντονή, πρώην υπουργού και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, στη Ζάκυνθο. Και το ψηφοδέλτιο θα συμπληρωθεί με νέους σε ηλικία υποψηφίους, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν καθένας στον τομέα του όχι μόνο επάρκεια προσόντων αλλά και αξιόλογη προσφορά.

Προεκλογικά σποτ

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε χθες στη δημοσιότητα δύο νέα προεκλογικά σποτ, τα οποία βασίστηκαν στην επικοινωνιακή αξιοποίηση του θορύβου που προκλήθηκε με επίκεντρο το ερώτημα «ποιον έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης» στη συζήτηση για τον επόμενο πρωθυπουργό. Στα σποτ της Χαριλάου Τρικούπη η απάντηση που δίνεται είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει στο μυαλό του τον νέο, τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον υγειονομικό. Ολους εκείνους δηλαδή στους οποίους το κόμμα απευθύνεται με συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, πέρα από τη στρατηγική επιλογή επικοινωνιακής αξιοποίησης, με τα συγκεκριμένα διαφημιστικά μηνύματα επιδιώκεται να καταδειχθεί ότι η δημόσια συζήτηση στην πορεία προς τις κάλπες δεν θα πρέπει να περιοριστεί σε πρόσωπα και ρόλους, αλλά να αναπτυχθεί πάνω στις λύσεις που τα κόμματα προτείνουν για τα προβλήματα που οι επιμέρους κοινωνικές ομάδες βιώνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT