Βουλή: Live η συζήτηση για την τροπολογία-μπλόκο στο «κόμμα Κασιδιάρη»

Βουλή: Live η συζήτηση για την τροπολογία-μπλόκο στο «κόμμα Κασιδιάρη»

Ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση της συμπληρωματικής τροπολογίας - μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη. Μεγάλη Τρίτη η ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση της συμπληρωματικής τροπολογίας – μπλόκο στο «κόμμα Κασιδιάρη», με ορίζοντα την ψήφισή του, τη Μεγάλη Τρίτη, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παρακολουθήστε live τη συζήτηση:

Λίγο νωρίτερα, έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να ψηφίσουν αύριο στη Βουλή τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση για να μπει ανάχωμα στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, που, όπως είπε, θέλει με «φερετζέ» να πάρει μέρος στις εκλογές, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε κατοίκους στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου.

«Ο κ. Μητσοτάκης, τελικά, όχι μόνο ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη Δημοκρατία, αλλά με τους ερασιτεχνισμούς του μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς. Σε αυτήν την παρωδία θα αναλάβει μόνος του την ευθύνη», είχε αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αναγγελία της κυβέρνησης για την τροπολογία – προσθήκη. 

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στη νέα νομοθετική ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι, αν η κυβέρνηση είχε εισακούσει τις προτάσεις τους, δεν θα φτάναμε, όπως λένε, στις σημερινές δυσάρεστες εξελίξεις και δεν θα χρειαζόταν η νέα νομοθετική ρύθμιση. 

Παρ’ όλα αυτά, ξεκαθαρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεισφέρει στην πρόταση με γνώμονα την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και ότι θα αγωνιστεί ώστε να μη βρει χώρο στη Βουλή το νεοναζιστικό μόρφωμα.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου, Χρήστος Τζανερίκος, μετά τις επικρίσεις που προκλήθηκαν από τη δημόσια δήλωσή του με την οποία ασκούσε σκληρή κριτική σε διάταξη της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη.

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, που επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος, το οποίο θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές όλων των κομμάτων, αλλά και του κόμματος «Ελληνες» που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, προχώρησε σε παραίτηση, ύστερα από αντιδράσεις, καθώς πήρε δημοσίως θέση για τη ρύθμιση της κυβέρνησης ενώ ο ίδιος επρόκειτο να κρίνει και να ψηφίσει επ’ αυτής.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, την προεδρία του Α1 Τμήματος θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης, Ευδοξία Κιουπτσίδου, η οποία και θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές και πρωτίστως για την εκλογική τύχη του κόμματος Κασιδιάρη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT