Θεωρείο: Ο Τσακαλώτος και οι ηττημένοι

Θεωρείο: Ο Τσακαλώτος και οι ηττημένοι

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ναι» στην κυβέρνηση των ηττημένων είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, παρά τις διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Οπως τόνισε, μπορεί να σχηματιστεί, «θα εξαρτηθεί πόσο κοντά είμαστε, άλλο να είναι 150 βουλευτές, άλλο 151, άλλο 153». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «αν έχεις 47%, 48%, 49% και είναι τρία κόμματα, τι ηττημένοι; Τη Ν.Δ. δεν την πειράζει να κυβερνήσει μετά τις δεύτερες εκλογές με 38%. Εδώ μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει 48% και 49%. Δεν το λες και ηττημένο αυτό».

Εκδήλωση των πρώην

Πρόσκληση για τις 26 του μηνός σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έχουν λάβει όλοι οι πρώην βουλευτές, ευρωβουλευτές αλλά και στελέχη του κόμματος της Ν.Δ., σε μια συγκέντρωση όπου θα δώσει το «παρών» και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σκοπός της εκδήλωσης δεν είναι άλλος από το να μη μείνει κανείς εκτός… προεκλογικού αγώνα και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση. Ειδικά το συγκεκριμένο κοινό των πρώην είναι αρκετά ετερόκλητο, καθώς πολλά από αυτά τα στελέχη κινούνται πλέον στις παρυφές της Κεντροδεξιάς και έχουν απομακρυνθεί από το κόμμα, κάτι που κάνει ακόμη πιο αναγκαία την επαναπροσέγγισή τους.

Σενάριο για Επικρατείας

Πάνε αρκετοί μήνες από τότε που σας έγραφα πως η Ελένη Χρονοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είναι πιθανόν να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στη θέση που δικαιούται το κόμμα για την εκπροσώπηση του απόδημου ελληνισμού, καθώς έχει μεγαλώσει στο εξωτερικό. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη δημοσιότητα που πήρε λόγω της υπόθεσης βιασμού, θεωρείται ακόμη πιο πιθανό να είναι στο Επικρατείας του κόμματος, καθώς ο Ανδρουλάκης θα στείλει με αυτόν τον τρόπο συμβολικό μήνυμα. Οριστικές αποφάσεις, ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί.

Καποδιστριακή ρήση

Μια ρήση του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, φωτογράφισε με το κινητό του ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Πινακοθήκη της Κέρκυρας. Τι έλεγε ο Καποδίστριας και τράβηξε την προσοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη; Παραθέτω αυτούσια: «Ας λένε και ας γράφουν ό,τι θέλουν. Ερχεται ο καιρός που οι άνθρωποι κρίνονται όχι για όσα είπαν ή έγραψαν για τις πράξεις τους, αλλά για όσα μαρτυρούν οι ίδιες οι πράξεις τους. Με τη δύναμη που μου δίνει αυτό το αξίωμα, έζησα στον κόσμο μέχρι τη δύση της ζωής μου όπως ακριβώς επιθυμούσα. Είναι αδύνατον να αλλάξω σήμερα, αλλά θέλω να κάνω ό,τι πρέπει και ας γίνει ό,τι γίνει. Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 1831».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT