Εκλογικά: Η αέναη επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο

Εκλογικά: Η αέναη επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Η ηθικά αδιανόητη επιλογή της πολιτεύτριας και υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Βαρελή-Στεφανίδη να αναπαραγάγει στο Twitter πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας που «μακελεύει» την προσωπική ζωή των πρωταγωνιστών της επικαιρότητας, με αφορμή αυτή τη φορά τη δικηγόρο που έχει καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση, έχει κατ’ αρχάς δημιουργήσει ερωτήματα αν θα πρέπει να παραμείνει υποψήφια, παρότι χθες το βράδυ η Κουμουνδούρου δεν εμφανιζόταν να εξετάζει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος να επαναληφθεί εδώ το χυδαίο περιεχόμενο του εντύπου, ωστόσο η κ. Βαρελή-Στεφανίδη, έπειτα από οργισμένες αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ, επισήμως και μεμονωμένα (Παύλος Χρηστίδης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος), έσβησε την ανάρτησή της. Η υποψήφια βουλευτής τυγχάνει να είναι μητέρα της χρυσής ολυμπιονίκου και παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο άλμα επί κοντώ Κατερίνας Στεφανίδη. Μια ημέρα μετά τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων της δικηγόρου (που είναι και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) στη δημοσιότητα και τις υπόνοιες ότι διέρρευσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που η Κουμουνδούρου αρνήθηκε, η κ. Βαρελή-Στεφανίδη τα έκανε ακόμα χειρότερα.

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Τα κόμματα τις τελευταίες ημέρες συγκρούονται για ένα ζήτημα που μετεκλογικά σίγουρα θα απασχολήσει όποια κυβέρνηση προκύψει. Τη ρύθμιση των χρεών των πολιτών προς το Δημόσιο. Η ΑΑΔΕ έχει προχωρήσει στην έκδοση οδηγιών για την ένταξη στη ρύθμιση των 36 έως 72 δόσεων για χρέη που δημιουργήθηκαν μεταξύ 1ης Νοεμβρίου 2021 και 1ης Φεβρουαρίου 2023, σε μια κίνηση με έντονο προεκλογικό άρωμα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη από εβδομάδας γνωστοποιήσει το δικό τους πρόγραμμα φοροαπαλλαγών και ένταξης σε ρυθμίσεις στοχεύοντας, ορθολογικά, στους μικρομεσαίους, επαναφέροντας και μια παλιά πρόταση για δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα. Από το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν την κυβερνητική ρύθμιση οφειλών ως «απόλυτη αποτυχία», ενώ επαναφέρουν τη δική τους πρόταση για «κούρεμα» ύψους 30% στους συνεπείς.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και το τελευταίο δημιούργημά του «Maestro» (γυρισμένο στους μαγευτικούς Παξούς), το οποίο έχει επιτύχει αρκετά καλές επιδόσεις για ελληνικό σίριαλ στη μαζική συνδρομητική πλατφόρμα του «Netflix», βρέθηκαν –ακουσίως– στην επιφάνεια και μάλιστα της προεκλογικής επικαιρότητας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα όπου βρέθηκε χθες είπε τα εξής: «Το “Maestro”, το οποίο κάνει μία καταπληκτική διαφήμιση συνολικά στην Ελλάδα, στα Ιόνια, όχι μόνο θα έλεγα στους Παξούς, είναι μια σειρά η οποία επωφελήθηκε από χρηματοδοτικό εργαλείο αυτής της κυβέρνησης». Εν ολίγοις ο πρωθυπουργός έσπευσε να διεκδικήσει μέρος της επιτυχίας της σειράς του Παπακαλιάτη, καθώς, κατά την κυβερνητική αντίληψη, καμία παραγωγή αυτού του βεληνεκούς δεν θα ήταν δυνατή δίχως τους πόρους που τελικά αφιερώθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό. Κάτι που δεν διευκρινίστηκε είναι αν ο πρωθυπουργός παρακολούθησε το «Maestro», του οποίου η δεύτερη σεζόν ήδη γυρίζεται. Βέβαια στην αντιπολίτευση θεωρούν ότι παρότι, πράγματι, ο τουρισμός τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει να έχει διαρκώς αυξητικές τάσεις, έχει ταυτόχρονα μετατραπεί σε ένα απατηλό όνειρο για τους γηγενείς, καθώς τα κόστη έχουν και αυτά εκτοξευθεί. Με Παπακαλιάτη σε ρόλο κατά λάθος Πυγμαλίωνα χαρωπής κορασίδος (πώς αλλάζουν οι καιροί) ή χωρίς, είναι δεδομένο ότι και σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα ακουστούν τα πάντα.

Ο ΤΟΠΟΣ

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το Βερολίνο. Απόψε θα συναντηθεί με στελέχη του πολιτικού σχηματισμού, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει ψυχολογικά (Die Linke) και αύριο το πρωί ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Ολαφ Σολτς, από το SPD, το κόμμα στο οποίο στοχεύει να ταυτιστεί από πλευράς εκλογικής επιρροής. Το SPD βρέθηκε από τη δυσοίωνη προοπτική πολιτικής εξαΰλωσης στην κορυφή το 2021, ανταλλάσσοντας θέση με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, το οποίο κατάρρευσε μετά την αποχώρηση Μέρκελ από την καγκελαρία και την ενεργό δράση. Η σχέση του κ. Τσίπρα με τον κ. Σολτς δεν προσεγγίζει την προσωπική θέρμη που χαρακτήριζε εκείνη που διατηρούσε με την Αγκελα Μέρκελ, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται την προεκλογική καλή έξωθεν μαρτυρία και οι Γερμανοί δεν διστάζουν να την παραχωρήσουν.

Η ΑΤΑΚΑ

«Ο μικρός άρχισε να γράφει τα πρώτα του γράμματα. Εγραψε ΕΦΚΑ και αμέσως μετά έβαλε ένα Χ». Ο «μικρός» είναι ο γιος του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και επιστρατεύθηκε και αυτός –όπως και άλλα παιδιά πολιτικών– στον σκληρό γονεϊκό αγώνα για την επανεκλογή στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθηνών. Οχι βέβαια ότι ο κ. Χατζηδάκης έχει πρόβλημα να επανεκλεγεί. Η αξιοποίηση των ανήλικων τέκνων για τον ιερό προεκλογικό σκοπό δεν είναι, πάντως, νέο φαινόμενο ούτε και περιορίζεται παραταξιακά, κομματικά, ιδεολογικά. Τα παιδιά ως εργαλείο πρόκλησης συμπάθειας μέσα από συγκινητικές ιστορίες ή ως ζωντανό ντεκόρ για επιμελώς ατημέλητες ινσταγκραμικές στιγμές και χαριτωμένα συμπαρομαρτούντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT