Θεωρείο: Νέου τύπου μπρίφινγκ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και καιρό προετοιμάζεται σχολαστικά ο Ακης Σκέρτσος για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που ανακοινώθηκε χθες και τυπικά αναλαμβάνει καθήκοντα το ερχόμενο Σάββατο. Παρότι ο υπουργός Επικρατείας γνωρίζει εκ της θέσεώς του πολύ καλά τα θέματα της κυβέρνησης, συγκεντρώνει το τελευταίο διάστημα έξτρα υλικό και σχεδιάζει κάθε λεπτομέρεια. Μάλιστα στον σχεδιασμό του είναι να εισαγάγει έως τις εκλογές και νέα ήθη, όπως τα θεματικά μπρίφινγκ, ενώ στο μενού θα βρίσκονται και πολλές παρουσίες σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, ώστε να επικοινωνηθεί το έργο της κυβέρνησης όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλη τη χώρα.

Με ομιλία Σαμαρά

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο θα δώσει το «παρών» στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα, αλλά θα λάβει και τον λόγο στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στον χώρο του αεροδρομίου. Για τον Σαμαρά, άλλωστε, η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα εδώ και χρόνια και δεν θα μπορούσε να είναι απών από την έναρξη του έργου.

Πρεμιέρα

Μια άλλη τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, αυτή τη φορά σε διακοινοβουλευτικό επίπεδο και με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, πραγματοποιήθηκε χθες για πρώτη φορά, έστω και διαδικτυακά. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η επικεφαλής Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές Θ. Ρουσόπουλος, Δ. Καιρίδης, Τ. Χατζηβασιλείου, Γ. Κατρούγκαλος και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Το κλίμα της συζήτησης ήταν πολύ θερμό, με τον γερουσιαστή Μενέντεζ να υπογραμμίζει την πρόθεσή του να αναβαθμίσει περαιτέρω τον ρόλο του σχήματος. Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε την πρόθεση της Ελλάδας να αναλάβει ενεργό ρόλο στην πολιτική σταθερότητα της περιοχής της Μεσογείου. Συζητήθηκε μάλιστα η δυνατότητα, μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί μια σύνοδος των μελών του σχήματος, με την Ντόρα Μπακογιάννη να προσκαλεί τα μέλη στην Κρήτη.

Στη Β΄ Πειραιά

Η Αττική, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως, αποτελεί την πιο δύσκολη περιοχή για το ΠΑΣΟΚ. Εκεί ωστόσο που φαίνεται περισσότερο φως στο τούνελ είναι στη Β΄ Πειραιά, όπου ύστερα από τρεις αποτυχημένες εκλογικές διαδικασίες το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρές πιθανότητες να εκλέξει βουλευτή, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει αυτή τη στιγμή μικρό μεν, διακριτό δε προβάδισμα να εκπροσωπήσει το κόμμα του στη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT