Μέσα σε κλίμα βαριάς τοξικότητας, με επίκεντρο την υπόθεση Γεωργούλη, το πολιτικό σύστημα οδεύει προς την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. Είτε από αδράνεια είτε από επιλογή φαίνεται ότι μια υπόθεση που εξελίχθηκε στην υπερεθνική πρωτεύουσα των Βρυξελλών και θα μπορούσε να παραμείνει εκεί, έχει εγκατασταθεί στο επίκεντρο μιας σκληρής προεκλογικής διαπάλης, όπου, πέρα από τα «παραδοσιακά» όπλα, κινητοποιούνται διαδικτυακοί «στρατοί» σε έναν άνευ όρων και ορίων πόλεμο λάσπης, χυδαιότητας και περιθωριακής παρακμής. Πρωτοφανείς υπαινιγμοί και χαρακτηρισμοί, θεωρίες συνωμοσίας, ύβρεις, ανυπόστατες φήμες και σχόλια αναπαράγονται μαζικά σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους, ενώ το «παρών» σε αυτόν τον υβριδικό πόλεμο λάσπης δίνουν και κομματικά στελέχη.
Στο επίκεντρο της διαδικτυακής εκστρατείας σπίλωσης βρίσκεται η υπόνοια ότι η καταγγέλλουσα κινητοποιήθηκε για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας, ενώ στα σενάρια που αναπαράγονται εμπλέκεται και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε χθες «αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Διαδίκτυο» και κατηγόρησε τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα ως υπεύθυνους «για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους “κουκουλοφόρων”, ψηφιακών συμμοριών, που στοχοποιούν προσωπικότητες ανθρώπων που είτε θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά τους είτε για άλλους δικούς τους λόγους».
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινώσεις και δηλώσεις στελεχών επαναλαμβάνουν ότι είναι «με τα θύματα και όχι με τους θύτες». Ωστόσο, αυτή η γραμμή δεν φαίνεται ότι διατρέχει όλη τη δομή του κόμματος και καταγράφονται ηχηρές παραφωνίες που δυσχεραίνουν την υπεράσπιση της κεντρικής γραμμής, ιδιαίτερα καθώς φαίνεται να υιοθετούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση εκείνων που διαφοροποιούνται. Ετσι, κεντρικά από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε αντίδραση όταν δύο υποψήφιες με το κόμμα στις προσεχείς εκλογές προχώρησαν σε τουλάχιστον αμφιλεγόμενες αναρτήσεις. Η υποψήφια στην Ανατολική Αττική Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη έσπευσε να υιοθετήσει χυδαίο πρωτοσέλιδο περιθωριακού εντύπου, για να αποσύρει την ανάρτηση, ζητώντας συγγνώμη, έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Η υποψήφια στη Β΄ Θεσσαλονίκης Αναστασία Γαϊταρτζή με ανάρτησή της μίλησε για «στημένο γεγονός». Η Κουμουνδούρου αντέδρασε μόνο σε χυδαία ανάρτηση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μίγα, τον οποίο διέγραψε.
Βεβαίως, η επιλεκτική αντίδραση της Κουμουνδούρου δεν πέρασε απαρατήρητη, με το ΠΑΣΟΚ να διερωτάται σε ανακοίνωσή του αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «και με τα θύματα και με τον οχετό».
«Παραφωνίες» από μεμονωμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που δυσχεραίνουν την υπεράσπιση της κεντρικής γραμμής της Κουμουνδούρου πως «είμαστε με τα θύματα».
Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι στα τέλη του 2019 μια ασκούμενη στο γραφείο του κ. Γεωργούλη αποχώρησε έπειτα από περιστατικό κακοποίησης και μαζί αποχώρησε ο διευθυντής του γραφείου που την είχε συστήσει και ότι η έρευνα του Δημήτρη Παπαδημούλη αφορούσε εκείνη την υπόθεση.
Οι συνήγοροι Γεωργούλη
Απέρριψε για ακόμη μία φορά την καταγγελία που έχει κατατεθεί εις βάρος του για «βαριά ποινικά αδικήματα» ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης χθες μέσω των Βέλγων συνηγόρων του, ενώ συνέδεσε την αποκάλυψη της υπόθεσης με τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα.
Οι δύο συνήγοροί του στο Βέλγιο, καθώς και η Ελληνίδα δικηγόρος του δεν είχαν τελικά πρόσβαση στη δικογραφία, αφού όπως αναφέρεται στη σχετική τους ανακοίνωση, «η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει να αποκαλυφθεί δημόσια το περιεχόμενο μιας προκαταρκτικής έρευνας». Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσβαση στη δικογραφία θα έχουν οι συνήγοροί του μετά την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.