Μητσοτάκης-Σαμαράς: Σήμα ενότητας από τη Μεσσηνία

Μητσοτάκης-Σαμαράς: Σήμα ενότητας από τη Μεσσηνία

Θερμά λόγια για την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά από τον Κυρ. Μητσοτάκη

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ενότητας αποτέλεσε η χθεσινή εκδήλωση στο αεροδρόμιο «Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Μεσσηνίας για την υπογραφή της σύμβασης για τον οδικό άξονα νοτιοδυτικής Πελοποννήσου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με θερμά λόγια για τον τέως πρόεδρο στη Ν.Δ., σημειώνοντας πως το έργο «δεν θα είχε φτάσει στο σημείο να δρομολογηθεί χωρίς τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον του Αντώνη Σαμαρά. Είναι δικό του το έργο και σε δύσκολες συγκυρίες ολοκλήρωσε τις μελέτες, ενώ για τέσσερα χρόνια η τύχη του έργου, όπως και πολλών άλλων, αγνοείτο».

Ο κ. Μητσοτάκης με την ευκαιρία αυτή έκανε μικρή αναδρομή στην εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά, «μια κυβέρνηση που προσπάθησε να κρατήσει τη χώρα όρθια στα πόδια της και έπεσε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής την έριξαν». Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο πρωθυπουργός θύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε τότε στην εξουσία «τάζοντας τον ουρανό με τ’ άστρα», κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως σήμερα λέει ότι μας έβγαλε από τα μνημόνια. «Ποια μνημόνια;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, θυμίζοντας πως «το 2014 η διαφορά που χώριζε την κυβέρνηση με τους πιστωτές ήταν ελάχιστη. Κι αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση θα είχε κλείσει η 5η αξιολόγηση. Δεν θα είχε χρειαστεί τρίτο μνημόνιο. Το τρίτο μνημόνιο, που έκοψε μισθούς και τσάκισε τις συντάξεις ήταν αποκλειστικό δημιούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της καταστροφικής διαπραγμάτευσης που έγινε το πρώτο εξάμηνο», είπε και κάνοντας γέφυρα με το σήμερα ανέφερε πως «πρέπει να αποκαταστήσουμε την αλήθεια γιατί ζητούν ευκαιρία να κυβερνήσουν χωρίς μνημόνια. Τα μνημόνια τα φέρατε εσείς και αν κυβερνήσετε ξανά θα μας βάλετε και πάλι σε μνημόνια», κατέληξε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως το τρίτο μνημόνιο αποτέλεσε αποκλειστικά δικό του δημιούργημα.

Οσον αφορά το έργο, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως αυτή η επένδυση δεν δημιούργησε μόνον θέσεις εργασίας, αλλά συμπαρέσυρε την ανάπτυξη σε όλη την περιοχή, ενώ είπε ακόμη ότι το όραμα της κυβέρνησης εκπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, καθώς «η ιστορία αυτού του δρόμου συνοψίζει την ιστορία της προηγούμενης δεκαετίας».

Περιοδεία σε τρεις νομούς

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε βρεθεί σε τρεις διαφορετικούς νομούς της Πελοποννήσου, εστιάζοντας στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχουν γίνει και στο θετικό αφήγημα το οποίο θέλει να προτάξει η Ν.Δ. έως τις εκλογές. Η περιοδεία ξεκίνησε από την παραδοσιακά «γαλάζια» Αργολίδα, όπου ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» στην υπογραφή της σύμβασης για την οδική σύνδεση Αργους – Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο Α7 και στη συνέχεια επισκέφθηκε τις Μυκήνες και το Ναύπλιο. Ακολούθησε η Αρκαδία με επίσκεψη στο Αστρος για τους εορτασμούς για την επέτειο των 200 χρόνων από τη Β΄ Εθνοσυνέλευση και τη Μεγαλόπολη, μια περιοχή την οποία ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ενεργειακή καρδιά» της χώρας, τονίζοντας πως στόχος στον πρωτογενή τομέα είναι «να μειώσουμε το κόστος παραγωγής συνολικά, με φωτοβολταϊκά τα οποία θα μπορούν να αξιοποιούν και αγρότες και κτηνοτρόφοι».

Ισχυρή στήριξη ενόψει της κάλπης

Hχηρή, σε επίπεδο συμβολικό, ήταν η χθεσινή παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης για το αναπτυξιακό έργο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, ένα μήνα πριν από τις εκλογές. Ο πρώην πρωθυπουργός που ανέβηκε πρώτος στο βήμα αναφέρθηκε στην αξία του έργου για τη Μεσσηνία και τις κινήσεις που είχε κάνει η δική του κυβέρνηση, ζητώντας να θυμηθούν όλοι την περίοδο 2012-14 που προχώρησε η ωρίμανση των μελετών και εκπονήθηκαν οι μελέτες για την παράκαμψη Πύλου που, όπως είπε, «έχω τη διαβεβαίωση ότι θα προγραμματιστεί άμεσα για να είναι ολοκληρωμένος πλήρως ο οδικός άξονας». Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε πως χάρη σε αυτή την προσπάθεια «έγινε δυνατή η υπογραφή της σύμβασης από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», ενώ αναφέρθηκε ακόμα στη δρομολόγηση του νέου Ειρηνοδικείου στην Πύλο, σημειώνοντας πως όλα τα έργα τα υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. «Η δική μας παράταξη δείχνει τον έναν και μόνο δρόμο που έχει η χώρα. Τον δρόμο της ελπίδας, της προκοπής και της ανάπτυξης», πρόσθεσε, σε ένα σαφές μήνυμα  υποστήριξης της κυβέρνησης ενόψει εκλογών. Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε γευματίσει σε εστιατόριο της Καλαμάτας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT