Θεωρείο: Κουναλάκη για κυβερνήτης

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή της να γίνει η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της μεγαλύτερης πολιτείας των ΗΠΑ εξέφρασε η ελληνικής καταγωγής Ελένη Κουναλάκη, όπως δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή της στο Politico. Η σημερινή αν. κυβερνήτης της Καλιφόρνιας έχει ξεκινήσει μάλιστα την καμπάνια της προτάσσοντας κοινωνικά θέματα, όπως η έλλειψη στέγασης, οι οικονομικές ανισότητες, το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής, αλλά και θέματα ψυχικής υγείας, όπου στις ΗΠΑ έρχονται όλο και πιο εμφατικά στο προσκήνιο.

Προγραμματισμός έως τις εκλογές

Τρεις μεγάλες θεματικές εκδηλώσεις προγραμματίζει, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η κυβέρνηση έως τις εκλογές, που δείχνουν και το πού θέλει ο Μητσοτάκης να ρίξει το κέντρο βάρους: Υγεία, οικονομία και κράτος θα είναι τα θέματα των τριών εκδηλώσεων, όπου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει όχι μόνο για όσα έκανε την τετραετία, αλλά, κυρίως, για όσα θα κάνει εφόσον κερδίσει και πάλι τις εκλογές, καθώς στο Μαξίμου θέλουν το τελευταίο 20ήμερο των εκλογών να μιλήσουν για το σχέδιο της επόμενης ημέρας.

Ανοικτό παράθυρο

«Πρεμιέρα» έκανε χθες ο Ακης Σκέρτσος, με όσους τον γνωρίζουν να λένε πως δεν περίμεναν κάτι διαφορετικό από τον υπουργό Επικρατείας, αφού φάνηκε, παρά το τρακ του πρωτάρη, να είναι καλά διαβασμένος σε όλα τα θέματα και να απαντά συγκεκριμένα σε ό,τι ετίθετο χωρίς να πλατειάζει. Στα ενδιαφέροντα ήταν, για όσους δεν το πρόσεξαν, ότι απαντώντας για το debate άφησε ανοικτό ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συζήτηση μετά τις 21 Μαΐου, καθώς σε σχετική απάντηση μίλησε για «ένα debate των 6» έως τις πρώτες εκλογές. Αρα η συζήτηση θα… επανέλθει.

Απουσίες

Χωρίς την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αλλά και του τέως υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή, έγινε χθες σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρουσία του αδελφού του Αχιλλέα, της νύφης του Νίκης και της ανιψιάς του Φωτεινής, ενώ παρόντες ήταν ακόμη ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Κώστας Αρβανιτόπουλος και ο στενός συνεργάτης του εθνάρχη, Θόδωρος Χαριτόπουλος. Ο λόγος της απουσίας του πρώην πρωθυπουργού είναι πως βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ ο νεότερος Κώστας Καραμανλής βρίσκεται σε περιοδεία στις Σέρρες, λόγω εκλογών. Η οικογένεια, πάντως, ετοιμάζει για το φθινόπωρο μεγάλη εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αφού πρώτα θα έχουν περάσει οι εκλογές και ο χρόνος θα είναι ουδέτερος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT