Ισχυροί κραδασμοί στο κόμμα Βελόπουλου

Ισχυροί κραδασμοί στο κόμμα Βελόπουλου

Στη δίνη σοβαρής εσωκομματικής κρίσης βρέθηκε η Ελληνική Λύση με την τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δίνη σοβαρής εσωκομματικής κρίσης, η οποία χαρακτηρίζεται από την αποχώρηση δύο μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καθώς και από την ανταλλαγή βαρύτατων καταγγελιών μεταξύ του προέδρου Κυρ. Βελόπουλου και των δύο συγκεκριμένων, πρώην πλέον, κομματικών στελεχών, Αντ. Μυλωνάκη και Αναστασίας-Αικατερίνης Αλεξοπούλου, βρέθηκε η Ελληνική Λύση με την τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο τα δύο προαναφερθέντα στελέχη, αλλά και ο κ. Απ. Αβδελάς, εμπλέκονται σε σενάρια χρηματισμού και «αποστασίας», έχοντας διαύλους επικοινωνίας με τη Νέα Δημοκρατία. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Ελλ. Λύσης κάλεσε για εξηγήσεις επί των φημών αυτών τους τρεις και μάλιστα τους ζήτησε να αποδείξουν ότι δεν ενδιαφέρονται για τις «καρέκλες» πειθαρχώντας στην απόφαση της ηγεσίας να είναι υποψήφιοι σε διαφορετικές –εκείνων στις οποίες είχαν εκλεγεί το 2019– εκλογικές περιφέρειες. Ο κ. Αβδελάς το αποδέχθηκε και θα είναι υποψήφιος στα Γρεβενά. «Με θάρρος και παρρησία, απέδειξε ότι η εμπλοκή του ονόματός του δεν έχει βάση, αποδεχόμενος την υποψηφιότητά του στον Νομό Γρεβενών», σχολίασε η ηγεσία του κόμματος.

Αποχώρηση δύο πρώην βουλευτών μετά την απόφαση να μετακινηθούν σε άλλες εκλογικές περιφέρειες.

«Λίαν επιεικώς απαράδεκτη και αβάσιμη» χαρακτήρισε η κ. Αλεξοπούλου την επιλογή αυτή της κομματικής ηγεσίας και δήλωσε ότι αποχωρεί από τους συνδυασμούς της Ελλ. Λύσης. Από την πλευρά του, ο κ. Μυλωνάκης απέδωσε την εις βάρος του επίθεση στο γεγονός ότι πριν από μερικούς μήνες αντέδρασε έντονα στις τότε φήμες πως ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης σχεδιάζει να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια πολιτευτές της Χρυσής Αυγής. «Τώρα τους βλέπω ότι τους κατεβάζει», πρόσθεσε. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε προσέγγιση από το κόμμα των Εμφιετζόγλου και Μπογδάνου για συνεργασία στον κ. Μυλωνάκη, ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται διατεθειμένος να είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές με κάποιο κόμμα, όπως έχει δηλώσει άλλωστε και δημόσια στις πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις του τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Βελόπουλος, που προγραμματίζει διήμερη περιοδεία από μεθαύριο στην Κρήτη, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους: «Προτιμούμε να αποχωρήσουμε από την πολιτική παρά να προδώσουμε τους ψηφοφόρους κάνοντας ανίερες συμμαχίες με διεφθαρμένους, πολιτικά “σκουπίδια” και ψεύτες για μια καρέκλα. Μόνοι θα πάμε μέχρι τέλους».

Για το αν η Ν.Δ. συζητάει ή επιδιώκει συνεργασία με βουλευτές του κόμματος Βελόπουλου ρωτήθηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Οχι. Η Ν.Δ. δεν θα συνεργαστεί ούτε με την Ελλ. Λύση ούτε φυσικά παρεμβαίνει στα εσωτερικά προβλήματα άλλων κομμάτων», απάντησε ο κ. Α. Σκέρτσος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT