Εκλογές 2023: Ακαρπη η διακομματική για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Εκλογές 2023: Ακαρπη η διακομματική για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Ολα τα κόμματα ζήτησαν μια τηλεμαχία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών - μία με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και μία μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής σχετικά με τη διεξαγωγή ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Συγκεκριμένα, όλα τα κόμματα ζήτησαν μια τηλεμαχία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών – μία με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και η άλλη μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Τελικά αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνεδρίαση της επιτροπής το πρωί του Σαββάτου για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκαν διευκολύνσεις για τους ετεροδημότες και η επίσπευση της εκλογικής επιχορήγησης των κομμάτων.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ακης Σκέρτσος, ερωτηθείς για το αν η Ν.Δ. συζητάει και τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τη συμμετοχή των δύο πρώτων, απάντησε αρνητικά: «Θα καταθέσουμε γραπτό υπόμνημα πώς βλέπουμε τη διενέργεια ντιμπέιτ. Επιθυμούμε ένα ντιμπέιτ και με τα έξι κόμματα να τοποθετηθούν και στο πλαίσιο της απλής αναλογικής».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσε τρία αιτήματα στη Διακομματική Επιτροπή, σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου του κόμματος, Πόπης Τσαπανίδου: Πρώτον, να διεξαχθούν δύο τηλεμαχίες σε εθνική εμβέλεια. Μία με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, αλλά και μια δεύτερη μεταξύ του απερχόμενου πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεύτερον, να τηρηθεί αυστηρά ισότιμος χρόνος κάλυψης των θέσεων των κομμάτων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Τρίτον, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους αναρτώντας από εδώ και στο εξής τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους».

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει δηλώσει θετικό ως προς «τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου οι πολίτες να συγκρίνουν προγραμματικές θέσεις και προτάσεις».

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT