Ν.Δ.: Τα κενά του Επικρατείας  

Αύριο Παρασκευή θα ανακοινωθεί επισήμως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., με τον πρωθυπουργό να έχει δώσει ρητή εντολή στους συνεργάτες του να μη διαρρεύσει το παραμικρό.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Παρασκευή θα ανακοινωθεί επισήμως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., με τον πρωθυπουργό να έχει δώσει ρητή εντολή στους συνεργάτες του να μη διαρρεύσει το παραμικρό.

Εως αυτή την ώρα ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά, όπως το ότι οι 6 εκλόγιμες θέσεις θα μοιραστούν μεταξύ τριών ανδρών και τριών γυναικών, αυξάνοντας τη γυναικεία εκπροσώπηση, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τα ονόματα, οι δύο άνδρες, εκτός απροόπτου, θα είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Χρήστος Στυλιανίδης, και αναζητείται ο τρίτος. 

Εντονα ακούγεται το όνομα της Ειρήνης Αγαπηδάκη, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ακης Σκέρτσος, διέψευσε ότι θα είναι στο Επικρατείας. Σε αντίστοιχες δηλώσεις έχει προβεί και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αμφότεροι δεν θα αξιοποιηθούν σε μια επόμενη κυβέρνηση. 

Είναι προφανές ότι ειδικό βάρος θα δοθεί στο πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να προσδώσει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό που θα ξεπερνά τα στενά κομματικά κριτήρια και θα προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών. 

Η Μαρία Ευθυμίου, ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν έντονα, έχει διαψεύσει το σενάριο.

Οσον αφορά τις μη εκλόγιμες, θα είναι πρόσωπα που προέρχονται από τον αγροτικό κόσμο, τη νεολαία και τις τοπικές κοινωνίες, ο καθένας με κάποιον συμβολισμό, ενώ στην κυρία τιμητική θέση θα είναι ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ. επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αντώνης Σγαρδέλης.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT