Οβιδιακές είναι οι παρασκηνιακές διεργασίες στον χώρο τής πέραν της Ν.Δ. Δεξιάς το τελευταίο διάστημα. Μία από αυτές, που φαίνεται να είναι σε εξέλιξη, αφορά το φλερτ Βελόπουλου – Μπογδάνου. Ο ανεξάρτητος βουλευτής ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο «κάλεσμα» του Βελόπουλου προς τα κόμματα που «κόπηκαν», ανοίγοντας τη σχετική συζήτηση. Οι πληροφορίες λένε πως ο ίδιος βλέπει θετικά τη συνεργασία και θα ήθελε όλο το κόμμα Πατριωτική Ενωση να κινηθεί προς τα εκεί. Αν αυτό δεν γίνει, δεν αποκλείεται να το κάνει μόνος του. Πάντως, έως τώρα δεν έχει υπάρξει επαφή μεταξύ των δύο πλευρών.
Για το Υγείας
Πολύ παρασκήνιο έχει το Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Για αρχή θα σας πω πως η φιλοσοφία της επιλογής του ψηφοδελτίου, όπως φάνηκε, ήταν τελείως διαφορετική από το παρελθόν, όπου επιλέγονταν κατά κανόνα βαριές πολιτικές προσωπικότητες. Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός ήθελε «15 ανθρώπινες ιστορίες», που έχουν να πουν τα πρόσωπα της επιλογής του. Πάντως, η συζήτηση για την αξιοποίηση των επιλογών του Επικρατείας υπάρχει ήδη στο παρασκήνιο. Για παράδειγμα, πολλοί στοιχηματίζουν πως την Ειρήνη Αγαπηδάκη η επόμενη μέρα θα τη βρει στο υπουργείο Υγείας, αναλαμβάνοντας την πλήρη αναδιάταξη του συστήματος Υγείας.
Στο Παιδείας
Συνεχίζοντας πάω στην ένατη θέση του ψηφοδελτίου και τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου. Οι αρχικές πληροφορίες λένε πως υπήρχε σκέψη καθόδου του στην Α΄ Θεσσαλονίκης, σενάριο που «κάηκε» νωρίς. Η επόμενη ήταν μία εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, κάτι που σκόνταψε πάνω στις αναλογίες της πρώτης εξάδας. Ετσι ο κ. Παπαϊωάννου κατέληξε στην ένατη θέση, με τις συζητήσεις να λένε πως εφόσον η Νέα Δημοκρατία είναι πάλι κυβέρνηση θα γίνει κάτοικος Αμαρουσίου. Δηλαδή στο υπουργείο Παιδείας.
Το «κάστρο» των Σερρών
Τι θέλει να πετύχει ο Αλέξης Τσίπρας με την υποψηφιότητά του στις Σέρρες; Το «αφήγημα» το έθεσε ο ίδιος, λέγοντας πως η παρουσία του στη γενέτειρα των Καραμανλήδων έχει στόχο «να μην ξεχαστεί η τραγωδία των Τεμπών» και να σταλεί μήνυμα εναντίον της οικογενειοκρατίας, δηλαδή του τέως υπουργού Κώστα Καραμανλή. Δεν ξέρω τι από τα δύο θα πετύχει, καθώς με το πρώτο επιχείρημα ουσιαστικά εργαλειοποιεί πολιτικά το δυστύχημα, ενώ με το δεύτερο ανοίγει προσωπική βεντέτα με τον τέως υπουργό, σε έναν νομό που το όνομα Καραμανλής έχει ρίζες από τον 19ο αι. Και η «βεντέτα» που άνοιξε, περισσότερο συσπειρώνει το καραμανλικό στοιχείο των Σερρών, παρά το αποδομεί.