Μητσοτάκης: Δέκα σταθμοί πριν από τις κάλπες

Μητσοτάκης: Δέκα σταθμοί πριν από τις κάλπες

Ποιες περιοχές και γιατί θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός μέχρι την 21η Μαΐου

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις βασικές εκκρεμότητες, όπως είναι η ανακοίνωση του προγράμματος και του ψηφοδελτίου Επικρατείας να έχουν ολοκληρωθεί, έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία των εκλογών, όπου θα κυριαρχήσουν οι περιοδείες, που αποτελούν αναπόφευκτα το σημαντικότερο κομμάτι του προεκλογικού αγώνα. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έως την 21η Μαΐου έχει εκπονηθεί και περιλαμβάνει με χρονολογική σειρά επισκέψεις σε Κεφαλονιά, Πάτρα, Χαλκίδα, Αρτα, Τρίκαλα, Βόλο, Ρόδο, Ηράκλειο, Καστοριά, Θεσσαλονίκη. Από το πρόγραμμα μπορούν να βγουν πολιτικά συμπεράσματα: η Πάτρα αποτελεί «κάστρο» του ΣΥΡΙΖΑ και την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Ν.Δ. να ανεβάσει τα ποσοστά της. Η Κεφαλονιά και το Ιόνιο ήταν από το 2019 μια περιοχή που επίσης έχει έντονο κεντροαριστερό στοιχείο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να «πιάνει» πάνω από 30% μεσοσταθμικά. Η Αρτα, αν και παραδοσιακά η Ν.Δ. ήταν κυρίαρχη, το 2019 έδωσε –έστω οριακά– την πρωτιά στον Αλέξη Τσίπρα, πιθανόν λόγω εντοπιότητας και σήμερα αποτελεί στοίχημα να ξαναγίνει «μπλε». Τα Τρίκαλα και ο Βόλος αποτελούν δύο μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας, ενώ η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα ενός ιδιαίτερα προβληματικού νομού, που υπέστη το 2020 καταστροφικές πυρκαγιές.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κλείσει την προεκλογική του περιοδεία με τη Μακεδονία. Η ακριτική Καστοριά, που δίνει πάντα στη Ν.Δ. μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά, θα είναι ο προτελευταίος σταθμός, στέλνοντας και ένα μήνυμα κομματικής συσπείρωσης που το χρειάζεται η Ν.Δ., ενώ την Τετάρτη προ των εκλογών θα λάβει χώρα η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που αναμένεται να κάνει και προεκλογική δήλωση. Οπως σημειώνουν επιτελείς του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής του βρέθηκε σε όλους τους νομούς, επισκεπτόμενος την επικράτεια της χώρας και το πρόγραμμα της τελικής ευθείας καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες, όπως προαναφέρθηκαν.

«Εβλεπα τα σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η Ελλάδα την οποία βιώνουν σήμερα οι πολίτες. Η απάντηση είναι “όχι”», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην Αθήνα

Είναι προφανές πως παράλληλα με τις εξόδους στην περιφέρεια, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις γειτονιές της Αττικής, εκεί που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα. Χθες, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, βρέθηκε στην Κηφισιά και μίλησε με πολίτες. «Η Ν.Δ. είναι με την Πρωτομαγιά και ο Τσίπρας είναι με την Πρωταπριλιά», σημείωσε, υπενθυμίζοντας την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τους εργαζομένους. Ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας τις αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε την καμπάνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Εβλεπα –ίσως τα είδατε κι εσείς– τα σποτάκια της διαφημιστικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ, γκρίζο και μαύρο παντού. Και αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η Ελλάδα την οποία βιώνουν σήμερα οι Ελληνες πολίτες. Η απάντηση είναι “όχι”, φίλες και φίλοι», είπε, προσθέτοντας πως «η δική μας Ελλάδα είναι πιο αισιόδοξη, πιο φωτεινή», χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει προβλήματα. «Πρώτοι εμείς είπαμε ότι διαχειριστήκαμε πολλές δυσκολίες και ότι πρέπει να εξακολουθούμε να στηρίζουμε την κοινωνία», κατέληξε. Επόμενη στάση του κ. Μητσοτάκη εντός Αττικής θα είναι η Νίκαια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT