Θεωρείο: Πάλι εκτός

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν κάτι δεν άρεσε –σε πολλούς– στο Επικρατείας της Ν.Δ. είναι πως δεν υπήρχε κάποιος ένστολος στις 15 θέσεις των υποψηφίων, κάτι που είθισται για το κεντροδεξιό κόμμα. Το αντεπιχείρημα είναι πως ο πρωθυπουργός συνέστησε ένα «άλλου τύπου» Επικρατείας, με διαφορετικό πρόσημο. Η αλήθεια είναι πάντως ότι υπήρξε συζήτηση για την υποψηφιότητα του Φράγκου Φραγκούλη, αλλά ο πρώην Α/ΓΕΣ για μία ακόμη φορά δεν επελέγη. Να θυμίσω πως η συζήτηση συμπερίληψης του στρατηγού στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. γίνεται περίπου μία δεκαετία.

Αδιάβαστοι

Το… φυλλοκάρδι τους τρέμει στην Πειραιώς με τους υποψηφίους ανά την Ελλάδα όταν αυτοί αποφασίζουν να βγουν στα διάφορα μίντια, τοπικά ή πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς πολλοί εξ αυτών δεν είναι ιδιαίτερα διαβασμένοι πάνω σε βασικά θέματα της επικαιρότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Μπάμπης Καούκης, που σε πρόσφατη τηλεοπτική συζήτηση άφησε… ανοικτό το ενδεχόμενο να αναζητήσει στήριξη η Ν.Δ. από βουλευτές άλλων κομμάτων. Τέτοιο θέμα προφανώς και δεν υπάρχει, καθώς το έχει αποκλείσει ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά προφανώς ο κ. Καούκης δεν αντιλαμβανόταν πως έλεγε κάτι που θα έκανε σημαία η αντιπολίτευση.

Εμπνεύσεις

Από την άλλη, υπάρχουν καμπάνιες υποψήφιων βουλευτών που μπορεί να μην είναι το ίδιο «επικίνδυνες» όπως οι δηλώσεις, αλλά έχουν τη νοστιμάδα τους. Από τα πολλά αστεία που έχω δει, ξεχωρίζω την καμπάνια του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, βουλευτή Ημαθίας της Ν.Δ. Ο βουλευτής μπαίνει σε ένα ταξί και ο ταξιτζής τον ρωτάει «πού πάμε;». Ο υποψήφιος, με εμφανή λαϊκότητα, απαντά αυθόρμητα «πάμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα». Οι ατάκες δεν σταματούν εκεί, με τον οδηγό ταξί να δηλώνει πως είναι «στην πιάτσα» και καπάκι να ρίχνει το σλόγκαν «στα δύσκολα Λάζαρος».

Προεκλογικός Μεϊμαράκης

Η μη συμμετοχή του Β. Μεϊμαράκη στον προεκλογικό αγώνα είναι σαν να πας να κάνεις σκορδαλιά χωρίς σκόρδο, για να δανειστώ μια χθεσινή φράση του Τσίπρα, όταν ρωτήθηκε πώς θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς εκείνον. Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. από την Πέμπτη έως την Κυριακή θα μιλήσει σε αποδήμους σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Στουτγκάρδη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στο Στρασβούργο –εξ ου και θα λείπει από την εκδήλωση στο Ζάππειο–, καθώς θα μιλήσει στην ολομέλεια για την Ημέρα της Ευρώπης. Από το επόμενο Σάββατο ξεκινάει περιοδείες από τη Θράκη και τον φράχτη, μετά θα βρεθεί Θεσσαλονίκη για την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού και από εκεί θα κάνει περιοδεία στην Αχαΐα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT