Θεωρείο: Στο Θησείο όπως το 2019

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρω αν επελέγη για γούρι ή έχει άλλα χαρακτηριστικά που κρίνονται απαραίτητα από το κυβερνητικό επιτελείο, αλλά ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται να κάνει την τελευταία κεντρική ομιλία του την Παρασκευή 19 Μαΐου στο Θησείο. Το ίδιο είχε κάνει και το 2019 και το επιτελείο του Μαξίμου ελπίζει προφανώς σε επανάληψη του τότε αποτελέσματος, που ήταν ιδιαίτερα θετικό.

Γκάφα στο Μενίδι

Εκδήλωση για τον ποντιακό ελληνισμό έκανε πριν από λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ στο Μενίδι, σε μια περιοχή με έντονο το στοιχείο του Πόντου. Η εκδήλωση πήγε καλά, αλλά εκείνοι οι οποίοι την έστησαν δεν πρόσεξαν όσο θα έπρεπε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τον έβαλαν να κάτσει δίπλα δίπλα με λάθος πρόσωπο. Πρόκειται για υποψήφιο δήμαρχο που στο παρελθόν έχει υπάρξει και υποψήφιος βουλευτής με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο Τσίπρας προφανώς δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει σε ένα δήμο ποιος είναι ο καθένας, αλλά οι διοργανωτές θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί από τη στιγμή που επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ορφανές ψήφοι στα ανατολικά

Μένω στην ευρύτερη Αν. Αττική, καθώς η μη κάθοδος σε αυτές τις εκλογές της Γεωργίας Μαρτίνου «ανοίγει την τράπουλα» σε μια περιφέρεια με αλματώδη δημογραφική άνοδο. Η βουλευτής στις εκλογές του 2019 είχε εκλεγεί πρώτη, πάνω από τον Μάκη Βορίδη, με άπαντες και άπασες να ερίζουν για τις ψήφους της. Οι καλά γνωρίζοντας λένε πάντως πως οι ψήφοι της κ. Μαρτίνου θα καταμεριστούν… ισομερώς προς όλες τις πλευρές, χωρίς να εκδηλωθεί προτίμηση σε κάποιον υποψήφιο.

Στην ίδια πλατεία

Με διαφορά μόλις λίγων ωρών βρέθηκαν χθες στην ίδια πλατεία –του Αγίου Νικολάου– στη Νίκαια οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης. Η «σύμπτωση» αδίκησε στη σύγκριση το ΠΑΣΟΚ, γιατί ήταν αναπόφευκτο το ότι η συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας –ως πολύ μεγαλύτερου κόμματος– θα είχε περισσότερο κόσμο. Το ποιος έκλεισε πάντως πρώτος την πλατεία και ποιος ακολούθησε παραμένει ερώτημα δίχως απάντηση.

Στην κυβέρνηση

Αρκετά σας έχω γράψει τις τελευταίες ημέρες για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. Θα σας πω ένα ακόμη: Εφόσον η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επικείμενες εκλογές, είναι πολύ πιθανό να δούμε στην κυβέρνηση τον Γιώργο Σταμάτη, σε ένα ρόλο με κοινωνικό πρόσημο, παρόμοιο με αυτόν που έχει σήμερα η Δόμνα Μιχαηλίδου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT