Μητσοτάκης: Κοστολογημένη απάντηση στις εξαγγελίες Τσίπρα

Μητσοτάκης: Κοστολογημένη απάντηση στις εξαγγελίες Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός συνέχισε τις περιοδείες του χθες, επισκεπτόμενος για πολλοστή φορά τη Β΄ Πειραιά, μια δύσκολη για τη Ν.Δ. εκλογική περιφέρεια, όπου το 2019 είχε ηττηθεί με 9 ποσοστιαίες μονάδες, χωρίς να καταφέρει να σπάσει το φράγμα του 30%

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός συνέχισε τις περιοδείες του χθες, επισκεπτόμενος για πολλοστή φορά τη Β΄ Πειραιά, μια δύσκολη για τη Ν.Δ. εκλογική περιφέρεια, όπου το 2019 είχε ηττηθεί με 9 ποσοστιαίες μονάδες, χωρίς να καταφέρει να σπάσει το φράγμα του 30%. Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη, δηλώνοντας υπερήφανος που «η Νέα Δημοκρατία πρωτοστάτησε και κέρδισε τη μάχη απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα», ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Γιάνη Βαρουφάκη κάνοντας λόγο για «δήθεν προοδευτικό και αριστερό ΣΥΡΙΖΑ».

«Θλιβερές εξαιρέσεις» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 ο πρωθυπουργός αναφορικά με τη στάση τους για το κόμμα Κασιδιάρη.

Αιτία της κριτικής του ήταν, όπως είπε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ποτέ τη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή πάνω στην οποία πάτησε η επιχειρηματολογία του Τμήματος του Αρείου Πάγου και αρνήθηκε να καταθέσει υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, υποστηρίζοντας το αυτονόητο, ότι ουσιαστικά πίσω από το κόμμα το οποίο διεκδικούσε την κάθοδο στις εκλογές κρύβεται μια εγκληματική οργάνωση που έχει καταδικαστεί για τη χρήση εγκληματικής βίας. Στο ίδιο πάντα μοτίβο ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τα κόμματα του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη «θλιβερές εξαιρέσεις» για τη στάση τους, επαναλαμβάνοντας την άποψή του πως «ψαρεύουν στα θολά νερά της οργής και του θυμού», όπως γινόταν την περίοδο της πλατείας, καταλήγοντας πως «πρέπει να λογοδοτήσουν και να ζητήσουν συγγνώμη από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και να αναγνωρίσουν το λάθος τους».

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το ναυπηγείο «Ατλας» στο Πέραμα, ένα από τα 24 ναυπηγεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, επισημαίνοντας πως «εδώ και τέσσερα χρόνια η κυβέρνησή μας έχει στηρίξει ουσιαστικά τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο της χώρας». Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως είδε ναυπηγεία «τα οποία σφύζουν από ζωή» με παραπάνω από 10.000 ανθρώπους που δουλεύουν στο Πέραμα, ενώ επισήμανε πως τα ναυπηγεία της Ελευσίνας σώθηκαν από αυτή την κυβέρνηση από βέβαιο κλείσιμο και «700 θέσεις εργασίας διασώθηκαν και άλλες 1.300 θα δημιουργηθούν». Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «η Ελλάδα του 2023 δεν είναι η Ελλάδα του 2012 και του 2015» και δεν είναι «η μαύρη Ελλάδα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος, η κυβέρνηση θα απαντήσει σήμερα αναλυτικά στα όσα εξήγγειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με κυβερνητικές πηγές να σημειώνουν πως η απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι αναλυτική και κοστολογημένη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT