Θεωρείο: Σε απόσταση αναπνοής

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο έλαβε χώρα η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα της Ηλείας. Το ενδιαφέρον είναι, όπως με πληροφόρησε γνώστης των τοπικών, πως σε απόσταση λίγων μέτρων από εκεί όπου έκανε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το γραφείο του Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος δεν έδωσε βεβαίως το «παρών», αφού οι σχέσεις έχουν διαρραγεί.

Εμμεσο μήνυμα

Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όμως, έστειλε ένα έμμεσο μήνυμα στον Τζαβάρα, ο οποίος έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, σημείωσε πως «έχει εξαιρετική συνεργασία με την κυβέρνηση», ανακοινώνοντας ότι «θα είναι και ο επόμενος περιφερειάρχης σας», εκφράζοντας έτσι τη στήριξή του σε αυτόν χωρίς αστερίσκους.

Ο Καρανικόλας και τα Νότια

Εκπληξη προξένησε σε πολλούς το γεγονός πως τελικά συμπεριελήφθη στο Επικρατείας της Ν.Δ. ο Σπύρος Καρανικόλας, άρτι αφιχθείς από το ΠΑΣΟΚ. Η υποψηφιότητά του έχει παρασκήνιο, μιας και αρχική σκέψη ήταν η μεταγραφή της Ν.Δ. να κατέλθει στον Νότιο Τομέα. Επειδή όμως εκεί υπάρχουν ο Βασίλης Σπανάκης και ο Τάσος Γαϊτάνης, δύο παιδιά που έχουν τη συμπάθεια του Μαξίμου και διεκδικούν την εκλογή τους, αποφασίστηκε να μην τοποθετηθεί νέος υποψήφιος, που ίσως χαλούσε τις ισορροπίες.

Μοριοδότηση

Φεύγω από τον Νότο και πάω στην Α΄ Αθηνών, όπου τα θέματα ασφαλείας αποτελούν βασική ατζέντα για τους υποψηφίους, αφού η εγκληματικότητα αποτελεί από τα μεγαλύτερα προβλήματα των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό έχει ενδιαφέρον η πρόταση του νέου υποψηφίου της Ν.Δ. Ομηρου Τσάπαλου, όσοι υπηρετούν στα αστυνομικά τμήματα Ομονοίας και Αγίου Παντελεήμονα να μοριοδοτούνται για κάθε ημέρα υπηρεσίας, ώστε να έχουν κίνητρο να μείνουν σε αυτά και να έχουν έξτρα προσωπικό.

Συμπάθειες

Ο πρωθυπουργός στις περιοδείες του είναι πολύ προσεκτικός και δεν μπαίνει στις «τοπικές» αντιπαλότητες υποψηφίων καθώς θέλει το μέγιστο δυνατό από τον καθένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει τις προσωπικές του συμπάθειες και το έδειξε κατά την επίσκεψή του στην Αιτωλοακαρνανία. Ο κ. Μητσοτάκης και στις τρεις ομιλίες του, σε Αγρίνιο, Ναύπακτο και Μεσολόγγι, επικρότησε το έργο του Σπήλιου Λιβανού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ισως ένας λόγος επιπλέον να είναι πως ο τρόπος που έφυγε από το υπουργείο κρίθηκε εκ των υστέρων άδικος.

«Μετά τις εκλογές»

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αποστροφές είχαν οι απαντήσεις της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ. Ερωτηθείσα στο Φόρουμ των Δελφών από την Αλεξία Τασούλη για το πώς βλέπει η υπερδύναμη τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία, απάντησε πως «θα ακούσουμε τι θέλουν οι πολίτες και θα δουλέψουμε με όποιον εκλεγεί», προσθέτοντας ότι η «Ανατολική Μεσόγειος είναι πολύ σημαντική και έχουμε πολλά να κάνουμε μετά τις εκλογές». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της σχολίασε πως «περιμένουμε τα αποτελέσματα και στις δύο χώρες και να χτίσουμε τις σχέσεις», καθώς η θαλάσσια ασφάλεια και ο ΕastΜed παραμένουν σημαντικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT