Εκλογές: Σε πόλεις όπου έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 εστιάζει ο Τσίπρας

Εκλογές: Σε πόλεις όπου έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 εστιάζει ο Τσίπρας

Οι περιοχές που θα επισκεφθεί έχουν επιλεγεί προσεκτικά, καθώς η εκ νέου επικράτηση της Ν.Δ. δεν θεωρείται δεδομένη

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 12 πόλεις εκ των οποίων στις 8 έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες ημέρες, κάνοντας μια τελευταία προσπάθεια να αυξήσει τις δυνάμεις του και να βάψει «ροζ» όσες περισσότερες περιφέρειες μπορεί. Οι περιοχές που θα επισκεφθεί έχουν επιλεγεί μία προς μία, καθώς η πλειοψηφία τους δεν είναι «απόρθητα κάστρα» της Νέας Δημοκρατίας.

Το Σαββατοκύριακο θα περιοδεύσει στα Γρεβενά και στην Κοζάνη. Δύο νομοί στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κόψει «πρώτος το νήμα» τον Σεπτέμβριο του 2015 σε μια «επέλαση» που είχε πραγματοποιήσει πριν από οχτώ χρόνια στη Μακεδονία. Το 2019 μπορεί η εικόνα να άλλαξε, ωστόσο ειδικά στην Κοζάνη η διαφορά των οχτώ μονάδων αφήνει ελπίδες στην Κουμουνδούρου πως η περιφέρεια μπορεί να αλλάξει χέρια.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα βρεθεί στη Λαμία. Η σημασία που δίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας είναι μεγάλη, καθώς την επισκέπτεται για τρίτη φορά το τελευταίο εξάμηνο.

Η συνέχεια θα δοθεί σε Λάρισα και Τρίκαλα. Στον θεσσαλικό κάμπο βρέθηκε δύο φορές μέσα στον Μάρτιο με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Η Λάρισα χάθηκε το 2019 για οχτώ μονάδες σε αντίθεση με τα Τρίκαλα όπου η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί είναι αρκετά μεγαλύτερη (-15%).

Ο Βόλος θα είναι ο επόμενος σταθμός. Μπορεί στις τελευταίες εκλογές η Μαγνησία να πέρασε σε «γαλάζια χέρια» για έξι μονάδες, όμως στο θεσσαλικό λιμάνι ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε.

Το Αγρίνιο που θα επισκεφθεί αμέσως μετά αποτελεί μια «διαχειρίσιμη μάχη» με την Κουμουνδούρου να υπολείπεται στον νομό 7% της Πειραιώς.

Την τελευταία εβδομάδα ο τέως πρωθυπουργός έχει «μοιράσει το παιχνίδι» και με το βλέμμα στη μέγιστη δυνατή συσπείρωση σκοπεύει να απευθύνει ομιλία και σε δύο δικά του «φρούρια».Θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Μαΐου από τα Ιωάννινα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τον νομό οριακά για μια μονάδα στις προηγούμενες κάλπες και την επόμενη ημέρα θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ενισχύσει πολύ το ψηφοδέλτιο στην Α΄ περιφέρεια της πόλης και ευελπιστεί να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ (35,52%-31,31%) του 2019.

Ακολουθεί την Τετάρτη, 17 του μήνα, η κεντρική εκδήλωση στο Ηράκλειο με βασικό στόχο το νησί να παραμείνει σε «ροζ» χρώμα, όπως συμβαίνει από τον Ιούνιο του 2012.

Η ομιλία στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου θα γίνει στις 19 Μαΐου στο «κάστρο» της Πάτρας.

Από την Αρτα ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό αναφέροντας: «Αν είναι πρώτη η Ν.Δ., έστω και με μισή μονάδα, δεν θα χάσει την ευκαιρία να φτιάξει κυβέρνηση-κουρελού με εκβιασμούς, με πιέσεις, ακόμα και με αποστασίες, όπως είναι γνωστό ότι αυτή η οικογένεια γνωρίζει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT