Θεωρείο: «Ασίστ» ΓΑΠ σε ΣΥΡΙΖΑ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποιος παρακολούθησε τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στην ΕΡΤ θα διαπίστωσε για ακόμη μία φορά τις αντίρροπες δυνάμεις που συνυπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ και καλείται να εξισορροπήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας «μόνο αν είναι πρώτος, ενώ έχει ψηφίσει την απλή αναλογική», στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα συνεργασίας των δύο πλευρών ακόμη και αν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι πρώτο. Μετά πώς να μη λέει η Ν.Δ. πως η κυβέρνηση των ηττημένων δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά κάποιοι το… σκέφτονται ήδη.

Τα τοπικά νομίσματα

Πολιτική αντιπαράθεση κορυφής προκλήθηκε από ένα κείμενο-παρέμβαση προς την επιτροπή προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από δύο μήνες, που προερχόταν από στελέχη των «53+» και έφερε και την υπογραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Η πρόταση μιλούσε για… συμπληρωματικά τοπικά νομίσματα όσον αφορά την ενίσχυση της χρηματοδότησης για την περιφερειακή ανάπτυξη. «Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι εξακολουθούν να μην πιστεύουν στο ευρώ», ήταν η τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από την Πειραιώς είδαν πολλές ομοιότητες με τη «Δήμητρα» του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε πως η πλειοψηφία δεν θέλει να γίνει σοβαρή αντιπαράθεση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων και γι’ αυτό ανακαλύπτει διάφορα συλλογικά… θεωρητικά κείμενα.

Αγωγή

Στα δικαστήρια θα τα ξαναπούν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες μετά την αγωγή του υπουργείου Παιδείας κατά ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την εκ νέου απεργία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων της «ελληνικής PISA», τον διαγωνισμό που οργανώνεται κατά τα πρότυπα του ομώνυμου διαγωνισμού του ΟΟΣΑ. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Κικινής κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού στις διαδικασίες, ενώ το υπουργείο δεν κάνει «βήμα πίσω», ζητώντας να αναγνωριστεί και πάλι ως παράνομη και καταχρηστική η εκ νέου κηρυχθείσα απεργία.

Δυάδες στην Αθήνα

Ως κανονικά «εκλογικά δίδυμα» φαίνεται πως λειτουργούν πλέον στην Α΄ Αθηνών ο Βασίλης Κικίλιας με τον Νικήτα Κακλαμάνη και η Ολγα Κεφαλογιάννη με τον Θάνο Πλεύρη, με την αλληλοστήριξη μεταξύ τους να είναι εμφανής σε επίπεδο ανθρωπογεωγραφίας. Από την άλλη, τον Κυριάκο Πιερρακάκη φαίνεται πως προτιμάει η Φωτεινή Πιπιλή, φτιάχνοντας τελικά τρεις πολύ ενδιαφέρουσες δυάδες στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT