Η αναφορά Μητσοτάκη στον «μαρξιστή Τσακαλώτο» και η απάντηση του πρώην ΥΠΟΙΚ

Η αναφορά Μητσοτάκη στον «μαρξιστή Τσακαλώτο» και η απάντηση του πρώην ΥΠΟΙΚ

Τα σχόλια του πρωθυπουργού για το πρώτο εξάμηνο του 2015, για τον «εμμονικό Βαρουφάκη» και τον «μαρξιστή Τσακαλώτο». Η απάντηση του πρώην υπουργού Οικονομικών στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μέρα μετά την αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και Ευκλείδη Τσακαλώτου με αφορμή την πρόταση του πρώην υπουργού Οικονομικών για υιοθέτηση τοπικών νομισμάτων – πρόταση η οποία δεν είχε υιοθετηθεί στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σχολίασε την περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας πως εκτός μνημονίων ο ΣΥΡΙΖΑ «θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνος». Μάλιστα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει κρύψει ότι είναι μαρξιστής», με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να σπεύδει να του απαντήσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.

«Μήπως χωρίς μνημόνια πάνε και ξανακάνουν τα ίδια; Ο κ. Τσακαλώτος μέσα στο μνημόνιο είχε ένα πλαίσιο , δεν μπορούσε να κάνει αυτά τα οποία πίστευε. Εκτός μνημονίων θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνοι. Ο κ. Τσακαλώτος δεν το έχει κρύψει. Είναι μαρξιστής οικονομολόγος». Αυτά απάντησε – μεταξύ άλλων – ο πρωθυπουργός σε ερώτηση που δέχτηκε αναφορικά με το σχέδιο «Δήμητρα» του ΜέΡΑ 25 και την πρόταση για τοπικά νομίσματα του κ. Τσακαλώτου. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι «το 2015 φτάσαμε κοντά στην απόλυτη καταστροφή, επειδή ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν μια καταστροφική διαπραγμάτευση και έναν εμμονικό άνθρωπο για υπουργό Οικονομικών». «Εκανε ένα ανούσιο δημοψήφισμα και τελευταία στιγμή αναγκάστηκε να κάνει μια εντυπωσιακή ‘’κωλοτούμπα’’, η οποία μας στοίχισε το τρίτο μνημόνιο» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του απαντώντας – με χιουμοριστικό ύφος –στο facebook: «Όχι μόνο είμαι μαρξιστής, αλλά ζω σε μια καλύβα με μαύρη γάτα, δεκάδες βότανα και μια σκούπα (Nimbus 2000) που οργώνω την Αθήνα το βράδυ. Φαντάζομαι θα το γνωρίζει ήδη μέσω predator».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT