Θεωρείο: Μήνυμα στην Ε.Ε. για τον φράχτη

Θεωρείο: Μήνυμα στην Ε.Ε. για τον φράχτη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στη χθεσινή εκδήλωση στο Ζάππειο, ο πρωθυπουργός επέλεξε να στείλει μήνυμα στην Ευρώπη για τον φράχτη στον Εβρο. Ετσι, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα φύλαξε τα σύνορά της, για τα οποία εξήγησε επανειλημμένως ότι «είναι ευρωπαϊκά». Και εκεί πρόσθεσε πως «ήρθε η ώρα η Ευρώπη να πληρώσει και αυτή για τον φράχτη που θα κατασκευάσουμε στον Εβρο».

Οι αναφορές Καραμανλή, Σαμαρά

Στη σημερινή «Κ» μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ για τη στήριξη που παρείχαν ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των εκλογών. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, ωστόσο, έκαναν εκτενείς αναφορές και στα εθνικά θέματα που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Πλην της κριτικής στη σημερινή Ευρώπη, ξεχωρίζω τις αναφορές τους στις «Πρέσπες του Αιγαίου». Ο μεν Καραμανλής ανέφερε πως «καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της δεν θέτει υπό διαπραγμάτευση την εδαφική της ακεραιότητα» και «αυτό πρέπει να το κατανοήσει η Τουρκία, αλλά και σύμμαχοι και εταίροι που (…) απεργάζονται σχέδια μοιρασιάς του Αιγαίου». Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως «κάποιοι φαίνεται να ετοιμάζουν “Πρέσπες του Αιγαίου”», προσθέτοντας πως «δεν θα τους περάσει».

Νίκη…ανεμβολίαστων

Ολο και πιο πολλά ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες προβάλλουν το κόμμα «Νίκη», έναν υπερσυντηρητικό σχηματισμό, με επικεφαλής τον Δημήτρη Νατσιό, δάσκαλο, θεολόγο και συγγραφέα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Πολλοί βλέπουν πίσω από την προβολή ένα σενάριο συνωμοσίας: πως υπάρχει κεντρικός δάκτυλος ώστε να κόψει ψήφους από την Ελληνική Λύση. Η πραγματικότητα είναι, όμως, ότι πρόκειται για ένα κομματίδιο που οι θέσεις του «τσιγκλάνε». Μεταξύ άλλων, πηγή εκ Βορρά μού έλεγε πως ο επικεφαλής αποτελεί σκληρό εκφραστή της Ορθοδοξίας και ως τέτοιος ήταν και εναντίον των εμβολιασμών που στη Βόρεια Ελλάδα είχαν βρει πρόσφορο έδαφος.

Α΄ Θεσσαλονίκης

Σας πάω στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, καθώς μία ακόμη ενδιαφέρουσα μάχη είναι αυτή της Α΄ Θεσσαλονίκης μεταξύ Κατερίνας Νοτοπούλου και Ράνιας Θρασκιά. Θα μπορούσε και εδώ κανείς να δει μία ακόμη κόντρα μεταξύ του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ και ενός πιο κεντρώου στελέχους, αν και η Θρασκιά ουδέποτε είχε κομματική ταυτότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT