Θεωρείο: Η πρόσκληση Ζούλα στον Τσίπρα

Θεωρείο: Η πρόσκληση Ζούλα στον Τσίπρα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια πέρασε το κατώφλι του Ραδιομεγάρου ο Αλέξης Τσίπρας για τις ανάγκες της τηλεμαχίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την είσοδό του ήταν αρκετά κουμπωμένος, αλλά με το πέρας της διαδικασίας και αφού προφανώς είχε φύγει και το άγχος, έδειξε πως εκτίμησε τη φιλοξενία, καθώς είχε θερμή συνομιλία με τον Κωνσταντίνο Ζούλα. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, μάλιστα, επανέλαβε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως οι πόρτες της δημόσιας τηλεόρασης ήταν και είναι πάντα ανοιχτές και τον προσκάλεσε να δώσει έως τις εκλογές μια πολιτική συνέντευξη στην ΕΡΤ, «σε όποια εκπομπή θέλει και όποια ώρα επιθυμεί». Ο κ. Τσίπρας απάντησε πως, εφόσον το επιτρέψει ο χρόνος του, το βλέπει θετικά.

Η στιχομυθία Μητσοτάκη -Ανδρουλάκη

Απαντες όσοι βρέθηκαν στο στούντιο της ΕΡΤ είχαν το βλέμμα τους στραμμένο και στους κ. Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη, λόγω του θέματος των υποκλοπών που τους χωρίζει και της συζήτησης που έχει επανέλθει εσχάτως περί μη συνάντησής τους τον ενάμιση χρόνο που ο κ. Ανδρουλάκης είναι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι πως το κλίμα μεταξύ τους είναι πράγματι πολικό, με αυτόπτες μάρτυρες να μεταφέρουν στη στήλη πως η μόνη συνομιλία τους ήταν τα «γεια σου, Νίκο» και «γεια σου, Κυριάκο», ενώ το υπόλοιπο βράδυ απέφυγαν να ανταλλάξουν έστω ένα βλέμμα.

Πήγε Κουμουνδούρου

Με έκπληξη είδαν πολλοί χθες τον Νίκο Ανδρουλάκη, μία ημέρα μετά το ντιμπέιτ, να επισκέπτεται την πλατεία… Κουμουνδούρου. Τα βλέμματα όπως ήταν λογικό έπεσαν όλα πάνω στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πήγαινε τελικά στα γραφεία των πολυτέκνων, τα οποία βρίσκονται στην ίδια πλατεία με τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκησε και το ντέρμπι

Μεγαλύτερο ήταν το ενδιαφέρον για το ντιμπέιτ από αυτό που προδίκαζαν πολλοί, καθώς σε επίπεδο τηλεθέασης ξεπέρασε και το αντίστοιχο του ταραγμένου 2015. Την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών παρακολούθησαν στο μέσο λεπτό 2.274.000 τηλεθεατές, όταν μπροστά στις οθόνες ήταν συνολικά στο μέσο λεπτό 4.227.000. Τα αντίστοιχα νούμερα του 2015 ήταν 2.135.000 και 3.920.000. Η τηλεμαχία κέρδισε και το… ντέρμπι, με τον ημιτελικό του Champions League, Ιντερ – Μίλαν, στο γενικό σύνολο να σημειώνει 18,2% έναντι 19,8% του ντιμπέιτ, αποδεικνύοντας πως οι Ελληνες ενδιαφέρονται για την πολιτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT