Τσίπρας: «Η συμμετοχή των πολιτών να διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις» – Νέο κάλεσμα σε Ανδρουλάκη με αιχμή τις υποκλοπές

Τσίπρας: «Η συμμετοχή των πολιτών να διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις» – Νέο κάλεσμα σε Ανδρουλάκη με αιχμή τις υποκλοπές

Ομιλία σε συγκέντρωση πολιτών στην Ηγουμενίτσα πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας. «Σήμερα λέμε ότι δεν ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με τα "θέλω" μας και όχι με τα "πρέπει"», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομιλία σε συγκέντρωση πολιτών στην Ηγουμενίτσα πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στην αρχή της τοποθέτησης του άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία, ενώ απευθύνθηκε στον Νίκου Ανδρουλάκη και στο ΠΑΣΟΚ με αιχμή το ζήτημα των παρακολουθήσεων. 

Μίλησε για «εγκατάλειψη των δομών υγείας» στην περιοχή, ενώ έκανε λόγο για «απαξίωση των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των παραγωγών», με ειδική μνεία στους μανταρινοπαραγωγούς της περιοχής. «Τώρα δεν παίρνουν ούτε τις προβλεπόμενες ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. 

«Το πιο σημαντικό για τον τόπο σας είναι ότι πρόκειται για έναν τόπο που δημογραφικά γερνάει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε «ποιος, λοιπόν, θα δώσει απαντήσεις για όλα αυτά;». Ακολούθως, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα των συντάξεων στους Βορειοηπειρώτες, ενώ απαρίθμησε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατά την περίοδο 2015-2019, στη Θεσπρωτία. «Εμείς θέλουμε να δουλέψουμε για τους πολλούς, τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη», επεσήμανε. 

«Ήρθε η ώρα κι εμείς να δώσουμε ένα pass στον κ. Μητσοτάκη και να του πούμε “σπίτι σου να πας”», είπε ο κ. Τσίπρας ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό. «Από Δευτέρα το Μέγαρο Μαξίμου θα ανήκει στη Δημοκρατία και όχι στο παρακράτος», προσέθεσε ανοίγοντας εκ νέου το θέμα των παρακολουθήσεων. 

Αναφερόμενος στο ντιμπέιτ, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «στην πρώτη ερώτηση ομολόγησε ότι οι παρακολουθήσεις είναι σκάνδαλο και ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να παρακολουθείται το μισό πολιτικό σύστημα» και διερωτήθηκε «πώς (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) επικαλούνταν το εθνικό απόρρητο», αλλά και «πού έχει πάει το υλικό αυτών των παρακολουθήσεων». «Όλα αυτά τα δεδομένα κάπου βρίσκονται, το ερώτημα είναι πού τα έχει βάλει ο κ. Μητσοτάκης; Θέλει να εκβιάζει το πολιτικό σύστημα για τα επόμενα 20 χρόνια;». 

«Η μόνη δυνατότητα κάθαρσης, είναι να ηττηθεί ο κ. Μητσοτάκης»

Απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη και στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η μόνη δυνατότητα να υπάρξει κάθαρση είναι να ηττηθεί ο κ. Μητσοτάκης στις εκλογές». «Δεν μπορεί κάποιος να λέει “οι υπαίτιοι στη φυλακή”, αλλά ίσες αποστάσεις», τόνισε ο κ. Τσίπρας για τη στάση του ΠΑΣΟΚ. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε και στο δυστύχημα των Τεμπών. «Δεσμεύτηκα ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να υπάρξει δικαίωση», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «χειρότερο από όλα είναι η διαχείριση που έκανε ο Μητσοτάκης μετά». «Αλήθεια η απώλεια 57 ανθρώπων είναι φθορά και πολιτικό κόστος;», διερωτήθηκε. 

«Σήμερα λέμε ότι δεν ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με τα “θέλω” μας και όχι με τα “πρέπει”», προσέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας ακολούθως το μήνυμα – κυρίως προς τους νέους ανθρώπους – ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών είναι απολύτως ανοιχτό και εξαρτάται από ένα πράγμα: από το πόσοι και το ποιοι πάνε να ψηφίσουν». 

Για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι «η συμμετοχή των πολιτών είναι αυτή που διαψεύδεί τις δημοσκοπήσεις» εκτιμώντας ότι σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού και του συστήματος υγείας, αλλά και η απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου. «700.000 νοικουριά βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νύχια των funds», προσέθεσε. «Στις 21 Μάη δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, υπάρχει ψήφος για την αλλαγή», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας το κοινό να «δώσει το μάχη», ώστε την επόμενη Κυριακή να πανηγυρίζει «ο προοδευτικός, δημοκρατικός λαός της Ηγουμενίτσας». 

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα: 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT