Θεωρείο: «Κομμένη» η Αλβανία

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμπεριφορά της αλβανικής κυβέρνησης και προσωπικά του Εντι Ράμα στην περίπτωση του Φρέντι Μπελέρη. Οπως μάλιστα μου έλεγε κυβερνητική πηγή, η Ελλάδα από εδώ και στο εξής θα τραβήξει «χειρόφρενο» σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρουμ όσον αφορά τα αιτήματα της Αλβανίας.

Η μυθική αγορά

O 63χρονος Ελβετός δισεκατομμυριούχος Τόμας Φλορ, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας εκμίσθωσης ιδιωτικών αεροσκαφών VistaJet, είναι, όπως αποκάλυψε στο kathimerini.gr ο Ηλίας Μπέλλος, ο αγοραστής του διαμερίσματος, επιφανείας 320 τ.μ., στην περιοχή των Ανακτόρων, που πωλήθηκε πρόσφατα στην τιμή των 18 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τον πεθερό του πρίγκιπα Φιλίππου, γιου του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Παραμένει άγνωστο εάν το ρετιρέ με θέα στο Καλλιμάρμαρο, στον Λυκαβηττό, στη Βουλή, στην Ακρόπολη, αλλά και στον Σαρωνικό, το αγόρασε για δική του χρήση ή για τη θυγατέρα του.

«Καλύτερα από το 2019»

Ιδιαίτερα καλό ήταν το κλίμα την Κυριακή το μεσημέρι στο Λαύριο, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, σε μία από τις πολλές συζητήσεις που στήθηκαν πριν και μετά τη συνέντευξη, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού διαβεβαίωνε πως «η Ν.Δ. θα πάει καλύτερα στις ηλικίες 17-24 από το 2019», καθώς «ο Μητσοτάκης έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια στους νέους».

Νέες αρμοδιότητες

Τις νέες του αρμοδιότητες, όπως σας έγραφα τις προάλλες, ανέλαβε χθες ο Μαργαρίτης Σχοινάς, παραλαμβάνοντας μαζί με τη Μαργκρέτε Βεστάγκερ το χαρτοφυλάκιο της μέχρι πρότινος επιτρόπου για την Καινοτομία, την Ερευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, Μαρίγια Γκάμπριελ, η οποία θα είναι υποψήφια για την πρωθυπουργία της Βουλγαρίας.

Πινελιές Μανιάτη

Πολύς λόγος έχει γίνει τους τελευταίους μήνες για τον Γιάννη Μανιάτη και το πολιτικό του μέλλον. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να εγκαταλείπει, πάντως, τις πολιτικές του ρίζες, καθώς πριν από λίγες ημέρες έδωσε το «παρών» στην ομιλία του υπ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στον Βόρειο Τομέα Ανδρέα Παπαδόπουλου, ενώ καλή κεντροαριστερή πηγή με πληροφόρησε πως το απόσπασμα του Νίκου Ανδρουλάκη στην τηλεμαχία για τη ΔΕΗ –που ήταν εύστοχο– είχε τις πινελιές του πρώην υπουργού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT