Μέτσολα για ευρωεκλογές: Ψήφισε. Μην αφήσεις άλλους να επιλέξουν για εσένα

Μέτσολα για ευρωεκλογές: Ψήφισε. Μην αφήσεις άλλους να επιλέξουν για εσένα

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση εξελίσσεται συνεχώς. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε μαζί του. Χρειαζόμαστε μεταρρύθμιση. Δεν γίνεται να φοβόμαστε την αλλαγή»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Οι επόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου 2024, ανακοινώθηκε σήμερα από την πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και ενώ είχε προηγηθεί η απόφαση των πρέσβεων της Ε.Ε. και η σχετική ανακοίνωση από τη Σουηδική Προεδρία της Ε.Ε.  

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Ρομπέρτα Μετσόλα τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση εξελίσσεται συνεχώς. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε μαζί του. Χρειαζόμαστε μεταρρύθμιση. Δεν γίνεται να φοβόμαστε την αλλαγή. Η ΕΕ δεν είναι τέλεια. Πρέπει να το αποδεχτούμε καθώς συνεχίζουμε να αφουγκραζόμαστε, συνεχίζουμε να εξηγούμε και συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε. Ενθαρρύνω κάθε πολίτη να ανακτήσει το αίσθημα ελπίδας και τις ευκαιρίες που αντιπροσωπεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ψήφισε. Μην αφήσεις άλλους να επιλέξουν για εσένα. Πάρε μέρος στην μεγαλύτερη δημοκρατική διαδικασία στην Ευρώπη.»

Δείτε εδώ το μήνημα της Μέτσολα 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του Κοινοβουλίου είχε προτείνει να διεξαχθούν εκλογές την περίοδο 23-26 Μαΐου, όμως δεν είχε υπάρξει ομόφωνη απόφαση και επομένως τέθηκε σε εφαρμογή ο ισχύων εκλογικός νόμος της ΕΕ που ρυθμίζει εξ ορισμού τις ημερομηνίες των εκλογών και αυτές θα γίνουν στις αρχές Ιουνίου.

Δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι πάντως από αυτή την απόφαση και ιδιαίτερα οι Πορτογάλοι, καθώς η χώρα θα έχει αργία την επομένη των εκλογών, δηλαδή τη Δευτέρα 10 Ιουνίου (Μέρα Πορτογαλίας – Portugal Day), γεγονός που ίσως επιφέρει χαμηλή συμμετοχή.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT