Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε για τις υποκλοπές – Δεν ήθελαν να βγω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε για τις υποκλοπές – Δεν ήθελαν να βγω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Η απάντηση για την Εύα Καϊλή με αιχμές σε Τσίπρα και Μητσοτάκη. «Το παρακράτος το οποίο έχει στηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξοντώσει ηθικά την κ. Χρονοπούλου», τόνισε για την υπόθεση Γεωργούλη.

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, το πρωί της Πέμπτης, κατά την οποία υποστήριξε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε» για την παρακολούθησή του. 

«Τι σημαίνει αξιοπιστία; Σημαίνει ότι αυτά που λες πριν από τις εκλογές προσπαθείς να τα υλοποιήσεις σε ένα μεγάλο βαθμό και μετά τις εκλογές. Εχουμε δύο επιλογές, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία λέγοντας “θα σκίσω τα μνημόνια” κι έφερε νέα μνημόνια και υπερταμείο. Υποσχόταν “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” και “μη, πληρώνετε γιατί θα φέρω σεισάχθεια” και με νόμο του παρέδωσε δισεκατομμύρια κόκκινα δάνεια στα funds. Και σήμερα χύνει κροκοδείλια δάκρυα για σπίτια ανθρώπων που είναι λίγες μέρες, λίγους μήνες από την έξωση. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας, υγιή δημοσιονομικά και σεβασμό στους θεσμούς. Και τι είδαμε; Ενα παρακράτος υποκλοπών. Εχει εκτεθεί διεθνώς η χώρα με τα παιχνίδια της ΕΥΠ και του ανιψιού του που τον συγκάλυψε. Γιατί δεν είναι μόνο το σκάνδαλο, αλλά και το ότι μετά δεν άφησε να εξιχνιαστεί αυτό το σκάνδαλο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA.  

«Με παρακολουθούσαν επειδή δεν ήθελαν να βγω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», εκτίμησε ο Νίκος Ανδρουλάκης και διερωτήθηκε «πώς θα συγκυβερνήσω με τον Μητσοτάκη όταν λέει ότι έχω εμμονή μαζί του, ενώ αυτός με παρακολουθεί;».

Απαντώντας στον ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «εμμονής προς το πρόσωπό του», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολίασε: «Αν τον παρακολουθούσα εγώ, να καταλάβω να πει ότι έχω εμμονή. Αλλά να με παρακολουθεί το σύστημα της Νέας Δημοκρατίας και να διατείνεται ότι έχω εγώ εμμονή, είναι αδιανόητα πράγματα».  

Για την υπόθεση της Εύας Καϊλή, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Σε μερικά λεπτά πήρα τις αποφάσεις μου (…) Η κ. Καϊλή διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ και η βελγική δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της». Και διερωτήθηκε: «Εκανε το ίδιο ο κ. Τσίπρας με τον στενό του συνεργάτη;», αναφερόμενος στον Νίκο Παππά. «Και ο κ. Δημητριάδης γιατί δεν είναι σήμερα στη δικαιοσύνη;», διερωτήθηκε στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι, «αν πάνε στη δικαιοσύνη, θα πουν πράγματα που θα αφορούν τον στενό πυρήνα του Μαξίμου, εκεί όπου βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης». 

Για την υπόθεση Γεωργούλη, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ότι «το παρακράτος το οποίο έχει στηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξοντώσει ηθικά την κ. Χρονοπούλου», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ «ως δικαιωματιστές α λα καρτ». 

Εκανε ειδική αναφορά στους πολλαπλούς ρόλους της σύγχρονης γυναίκας και μητέρας. Επανέλαβε τη δέσμευσή του κανένα παιδί να μη μένει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, αλλά και τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες ελεύθερες επαγγελματίες.  

«Πρέπει να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα δώσει προοπτική στην οικογένεια», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα για μια οικογένεια χωρίς παιδιά και μια οικογένειας με δύο παιδιά έχουν διαφορά μόλις 3%, όταν, για παράδειγμα, στην Πορτογαλία η φοροελάφρυνση κυμαίνεται στο 10%».   

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT